Ніжні оладки з цукіні та фети: ідеальний сніданок із грецьким вайбом
Улюблені всіма кабачкові оладки в грецькому стилі — дуже літні, з великою кількістю зелені та смачнючим соусом на основі йогурту. Чим відрізняються оладки з цукіні від звичних кабачкових? У тісті менше рідини, вони щільніші, краще тримають форму, не такі ніжні на текстуру, зате зі значно виразнішим смаком. Особливо гарні саме середземноморські варіанти — цукіні наче створені для них. І соус із йогуртом не ігноруйте в жодному разі — без нього це вже зовсім не те пальто. Ну і коли ще їсти овочі та зелень, як не зараз, у розпал літа?
До речі, споживання кабачків не викликає подразнення шлунку та кишківника, що робить їх корисними для людей з проблемами шлунково-кишкового тракту. Рекомендується вживати кабачки при гіпертонії та захворюваннях печінки. Також кабачки мають корисні властивості для людей, що страждають на артрити. Вони сприяють виведенню надлишків солей з організму та поліпшують роботу суглобів. Важливо зазначити, що 100 г кабачка забезпечують денну потребу організму у кремнії, який має значення для пружності шкіри та здоров’я суглобів. Кабачок також є джерелом кобальту, який впливає на обмін речовин і здоров’я підшлункової залози.
Інгредiєнти:
Приготування
В антипригарній сковорідці нагріти трохи олії і столовою ложкою викласти тісто. Злегка притиснути і смажити оладки з двох боків на середньому вогні до рум'яного, золотисто-коричневого кольору. Готові оладки викладати на паперовий рушник.
Як соус до гарячих оладок можна подати просто натуральний густий йогурт, а можна видавити в нього кілька зубків часнику.
Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.