Мак-н-чіз плюс цибулевий суп: готуємо американську класику по-французьки

Time to cook 40 хв готування Time to prepare 10 хв пiдготовки Portions 6 порцiй
Мак-н-чіз плюс цибулевий суп: готуємо американську класику по-французьки Скриншот
Коли неможливо вирішити чи сти мак-ен-чиз, чи французький цибулевий суп, на поміч прийде ця геніальна страва.

Ці омріяні макарони готуються на незбираному молоці, яке чудово підходить для смачного та вершкового (але не надто важкого) білого соусу. Рецептом поділилася відома блогерка Максін Шарф на своїй сторінці в Instgram.

Порцій6
Енергетична цінність557 ккал
Бiлки24.7 г
Жири33.5 г
Вуглеводи40.4 г
Health Score Середній рівень

Інгредiєнти для карамелізованої цибулі

Сіль ½ ч.л.

Інгредiєнти для пасти

Часник 2 зубчики
Молоко 4 стакани
Сіль ¾ ч.л.
Сир моцарела 1 стакан
Петрушка свіжа 1 для посипання

Приготування

Крок 1

 Доведіть до кипіння каструлю з рясно підсоленою водою. Відваріть макарони до стану аль денте (на 2 хвилини менше, ніж вказано на упаковці, оскільки вони будуть варитися в соусі), потім відцідіть і відставте  в сторону.

Крок 2

У великій каструлі, розігрітій на середньому вогні, розтопіть 2 ст.л. вершкового масла, додайте цибулю, сіль і перець. Зменшіть вогонь до середнього і обсмажуйте цибулю, часто помішуючи, поки вона не стане золотисто-коричневою, м'якою і карамелізованою (~20 хвилин). Виймаємо цибулю з каструлі.

Крок 3

Увімкніть середній вогонь і додайте 4 ст.л. вершкового масла. Як тільки масло розтопиться, додайте часник і готуйте 30 секунд до появи аромату, потім додайте борошно. Готуйте, постійно помішуючи, 1 хвилину, потім поступово додайте незбиране молоко по 1/2 склянки за раз, збиваючи так, щоб усе молоко повністю вбралося, перш ніж додавати більше. Після додавання всього молока продовжуйте збивати, поки білий соус не почне пузиритися і загусати (3-4 хвилини), потім додайте кошерну сіль, перець, чебрець і 1+1/2 склянки сиру грюйер.

Крок 4

Додайте макарони в каструлю разом з карамелізованою цибулею і варіть 2-3 хвилини, доки макарони не стануть м'якими, як ви бажаєте.

Крок 5

Перекладіть макарони з сиром у форму для запікання (або окремі форми для запікання), зверху додайте ще 1 склянку подрібненого грюєру та 1 склянку подрібненої моцарели (за бажанням). Смажте протягом 4-5 хвилин, поки сир не розплавиться і не стане золотисто-коричневим, посипте зверху подрібненою петрушкою і насолоджуйтеся!