Мак-н-чіз плюс цибулевий суп: готуємо американську класику по-французьки
Ці омріяні макарони готуються на незбираному молоці, яке чудово підходить для смачного та вершкового (але не надто важкого) білого соусу. Рецептом поділилася відома блогерка Максін Шарф на своїй сторінці в Instgram.
Інгредiєнти для карамелізованої цибулі
Інгредiєнти для пасти
Приготування
Доведіть до кипіння каструлю з рясно підсоленою водою. Відваріть макарони до стану аль денте (на 2 хвилини менше, ніж вказано на упаковці, оскільки вони будуть варитися в соусі), потім відцідіть і відставте в сторону.
У великій каструлі, розігрітій на середньому вогні, розтопіть 2 ст.л. вершкового масла, додайте цибулю, сіль і перець. Зменшіть вогонь до середнього і обсмажуйте цибулю, часто помішуючи, поки вона не стане золотисто-коричневою, м'якою і карамелізованою (~20 хвилин). Виймаємо цибулю з каструлі.
Увімкніть середній вогонь і додайте 4 ст.л. вершкового масла. Як тільки масло розтопиться, додайте часник і готуйте 30 секунд до появи аромату, потім додайте борошно. Готуйте, постійно помішуючи, 1 хвилину, потім поступово додайте незбиране молоко по 1/2 склянки за раз, збиваючи так, щоб усе молоко повністю вбралося, перш ніж додавати більше. Після додавання всього молока продовжуйте збивати, поки білий соус не почне пузиритися і загусати (3-4 хвилини), потім додайте кошерну сіль, перець, чебрець і 1+1/2 склянки сиру грюйер.
Додайте макарони в каструлю разом з карамелізованою цибулею і варіть 2-3 хвилини, доки макарони не стануть м'якими, як ви бажаєте.
Перекладіть макарони з сиром у форму для запікання (або окремі форми для запікання), зверху додайте ще 1 склянку подрібненого грюєру та 1 склянку подрібненої моцарели (за бажанням). Смажте протягом 4-5 хвилин, поки сир не розплавиться і не стане золотисто-коричневим, посипте зверху подрібненою петрушкою і насолоджуйтеся!