Рецепт салату з печеної капусти з тахіні та грейпфрутовою заправкою

Time to cook 30 хв готування Time to prepare 10 хв пiдготовки Portions 6 порцiй
Пропонуємо здивувати таким салатам кохану людину на День святого Валентина або ж приготувати його та насолоджуватися у будь-який зручний час.

Ця страва є однією з позицій у меню всесвітньовідомого ресторану Ottolenghi в Женеві, Швейцарія. «Вона є улюбленою стравою в моєму новому ресторані там, де меню нагадує лондонське. Тут поєднуються приготування на вогні, велика кількість овочів і свіжий погляд на ферментацію. Обвуглену капусту змішують із яскравою, гострою заправкою на основі соєвого соусу, грейпфрута (або бергамоту, якщо його вдасться знайти) та пікантного перцю чилі, а потім викладають на ніжну масу з тахіні із соняшникового насіння. Вдома я люблю подавати цю страву з великими шашликами з білої риби або баранини, коржиками та лимонною картоплею з часником як гарнір»,   зазначив Ангелос Ангелідес, шеф-кухар закладу.

Порцій6
Енергетична цінність328 ккал
Бiлки5.8 г
Жири32.7 г
Вуглеводи22.7 г
Health Score Достатній рівень

Інгредiєнти для тахіні:

Часник 2 зубчики
Лимон, сік 2 ст. л.
Сіль ½ ч.л.

Інгредiєнти для заправки:

Соус соєвий 2 ст. л.
Мед 2 ч.л.
Норі 2 ч.л.
Вода 130 мл

Інгредiєнти для приготування салату:

Інгредiєнти для подачі:

Сіль морська за смаком

Приготування

Крок 1 - Готуємо тахіні:

Помістіть всі інгредієнти (окрім води) в блендер і збийте на високій швидкості до утворення однорідної суміші. Продовжуйте збивати і влийте 130 мл води до однорідної маси. Поставте в холодильник для загустіння. 

Крок 2 - Готуємо заправку:

Щоб приготувати заправку, змішайте всі інгредієнти. Відставте в сторону. 

Крок 3 - Запікаємо капусту:

Розігрійте духовку до 230° C з вентилятором. Збризніть капусту оливковою олією та 1 чайною ложкою солі і викладіть на деко, застелене пергаментом, зрізом догори. Поставте в духовку на 15 хвилин. Вийміть і відставте, щоб трохи охолола. 

Крок 4 - Готуємо салат:

Щоб зібрати салат, видаліть і викиньте серцевину з капустяних качанів і відокремте листя, а потім змішайте з заправкою. Ложкою викладіть тахіні на дно сервірувальної тарілки, зверху викладіть капусту. Чайною ложкою змастіть все соусом чилі, а потім посипте салатницю дрібно нарізаним кропом. Подавайте негайно і насолоджуйтеся.