Рецепт салату з печеної капусти з тахіні та грейпфрутовою заправкою
Ця страва є однією з позицій у меню всесвітньовідомого ресторану Ottolenghi в Женеві, Швейцарія. «Вона є улюбленою стравою в моєму новому ресторані там, де меню нагадує лондонське. Тут поєднуються приготування на вогні, велика кількість овочів і свіжий погляд на ферментацію. Обвуглену капусту змішують із яскравою, гострою заправкою на основі соєвого соусу, грейпфрута (або бергамоту, якщо його вдасться знайти) та пікантного перцю чилі, а потім викладають на ніжну масу з тахіні із соняшникового насіння. Вдома я люблю подавати цю страву з великими шашликами з білої риби або баранини, коржиками та лимонною картоплею з часником як гарнір», — зазначив Ангелос Ангелідес, шеф-кухар закладу.
Інгредiєнти для тахіні:
Інгредiєнти для заправки:
Приготування
Помістіть всі інгредієнти (окрім води) в блендер і збийте на високій швидкості до утворення однорідної суміші. Продовжуйте збивати і влийте 130 мл води до однорідної маси. Поставте в холодильник для загустіння.
Щоб приготувати заправку, змішайте всі інгредієнти. Відставте в сторону.
Розігрійте духовку до 230° C з вентилятором. Збризніть капусту оливковою олією та 1 чайною ложкою солі і викладіть на деко, застелене пергаментом, зрізом догори. Поставте в духовку на 15 хвилин. Вийміть і відставте, щоб трохи охолола.
Щоб зібрати салат, видаліть і викиньте серцевину з капустяних качанів і відокремте листя, а потім змішайте з заправкою. Ложкою викладіть тахіні на дно сервірувальної тарілки, зверху викладіть капусту. Чайною ложкою змастіть все соусом чилі, а потім посипте салатницю дрібно нарізаним кропом. Подавайте негайно і насолоджуйтеся.