Фатуш: рецепт оригінального пісного та ситного салату з лавашем
Для мільйонів мусульман у Сполучених Штатах їжа набуває нового значення під час Рамадану. Піст у цей час є одним з п'яти стовпів ісламу, поряд з відданістю Аллаху, молитвою, милостинею і відвідуванням Мекки. Суп або салат, як, наприклад, фаттуш з помідорами і лавашем, є легким способом порушити піст.
Інгредiєнти для салату
Інгредiєнти для заправки
Приготування
Розігрійте духовку до 180 градусів. Розділіть лаваш на 2 частини і випікайте на деку близько 5 хвилин, або поки він не стане дуже хрустким, але не підрум'яниться. У велику салатницю покладіть помідори, червону цибулю, перець, огірки, редис і цибулю-шалот. Додайте ромен або портулак і свіжу м'яту, а також посипте сумахом і сушеною м'ятою. Перемішайте.
У невеликій мисці збийте часник, оливкову олію, лимонний сік, гранатовий сироп, сіль і перець. Перед самою подачею ще раз швидко збийте заправку, полийте нею овочі та перемішайте. Розріжте лаваш на 1-дюймові шматочки та додайте до салату безпосередньо перед тим, як подавати салат до столу. Спробуйте на смак, додайте приправи, якщо потрібно, і відразу ж подавайте до столу.