Зі сметанною заливкою: рецепт сливово-вершкового пирога
Акуратно викладені дольки слив у тісто із шовковистою заливкою зі сметани. Апетитне бісквітне тісто гарно зарум'янилося та додало м'якості цьому осінньому десерту. Такий пиріг просто готувати, і він неймовірно добре смакуватиме до ваших улюблених сезонних напоїв. Спробуйте поєднувати із гарячим шоколадом, какао та трав'яним чаєм з апельсином.
Інгредiєнти для тіста
Інгредiєнти для заливки
Приготування
Увімкніть духовку на 180 градусів із конвекцією. Змішайте жовтки з цукром. Борошно з'єднайте з розпушувачем і сіллю.
Натріть на дрібній тертці холодне вершкове масло, постійно занурюючи його в борошно. Перетріть масло з борошном у крихту. З'єднайте крихту з яйцями, цукром і замісіть тісто. Оберніть тісто харчовою плівкою і приберіть у морозильну камеру на 10 хвилин.
Додайте корицю до нарізаних слив і перемішайте.
Приготуйте сметанну заливку: змішайте яйце з цукром, додайте кукурудзяний крохмаль та перемішайте до однорідної консистенції. Додайте сметану.
Візьміть форму діаметром 20 см, викладіть тісто на дно форми і розрівняйте його, формуючи бортики.
Викладіть на тісто підготовлені сливи з корицею.
Залийте сливи заливкою вона не повинна доходити до краю на 1-2 мм.
Відправте випікатися в духовку, розігріту до 180 С, на 30-35 хвилин. Дайте готовому пирогу охолонути і потім присипте цукровою пудрою. Смачного!