Соковитий соус із помідорів і йогурту за п'ять хвилин
Цей літній соус з двох інгредієнтів — йогурту та тертого помідора — справжня вражаюча страва. Як і помідори з моцарелою в капрезе, поєднання сирих помідорів і вершкового молочного продукту одночасно соковите та «електричне», і його зовсім не обов’язково прикрашати. Почніть із освіжаючого грецького йогурту або лабне. Потім розріжте свій найкращий помідор навпіл і натріть його м’якоть поверх йогурту. Все, що потрібно, — це сіль, перець і трохи хліба, щоб збирати м’якоть. Підсмажте нарізаний хрусткий хліб — на заквасці або багет, фокача чи піта також чудово підійдуть. Натріть сирий зубчик часнику на ще теплий хліб, щоб додати кожному шматочку приємної колючої гостроти.
До речі, попри те, що ботанічно томати — це фрукти, зазвичай їх їдять і готують як овочі. Вони є чудовим джерелом вітаміну С, калію, фолатів і вітаміну К. Помідори — це плоди з родини пасльонових, що походять з Південної Америки. Помідори є основним харчовим джерелом антиоксиданту лікопіну, який пов’язаний з багатьма перевагами для здоров’я, включаючи зниження ризику серцевих захворювань і раку.
Інгредiєнти:
Приготування
Змастіть хліб оливковою олією та підсмажте під грилем або на грилі. Поки він ще теплий, натріть його зубчиком часнику, доки не відчуєте запах часнику. Відкладіть.
Викладіть йогурт у неглибоку миску та розподіліть рівним шаром. За допомогою тертки з великими отворами натріть розрізані боки помідора поверх йогурту. Викиньте або перемочіть шкірку. Щедро приправте сіллю та перцем. Подавайте одразу з хлібом для вмочування.
Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.