Тушкована курка з грибами та цибулею-пореєм в одній сковорідці

Time to cook 10 хв готування Time to prepare 45 хв пiдготовки Portions 4 порцiї
Тушкована курка з грибами та цибулею-пореєм в одній сковорідці stockcake
Ця ніжна курка з грибами та овочами зробить вашу вечерю чи святковий обід просто незабутніми і ви точно захочете приготувати цю страву ще.
Цибуля-порей стає шовковистою, коли її варять у цьому пишному, гострому гірчичному соусі. 
Порцій4
Енергетична цінність459 ккал
Бiлки35.5 г
Жири27.1 г
Вуглеводи29 г
Health Score Достатній рівень

Приготування

Крок 1 - Готуємо курку:
Нагрійте 1 столову ложку олії в глибокій сковороді на середньому вогні. Обсушіть курку і посипте 1/4 чайної ложки солі та перцю. Додайте курку в каструлю і готуйте, поки не підрум'яниться з обох боків, усього 6-8 хвилин. Перекласти на чисту тарілку.
Крок 2 - Додаємо гриби:

Додайте в сковороду 2 столові ложки олії та гриби, що залишилися, і готуйте, періодично помішуючи, до легкого рум’яного кольору 4–6 хвилин. Додайте цибулю-порей і готуйте, періодично помішуючи, поки цибуля-порей не почне розм’якшуватися, приблизно 4 хвилини. Додайте часник і чебрець (або естрагон) і смажте до появи аромату приблизно 1 хвилину. Посипте суміш борошном і варіть, помішуючи, 1 хвилину.

Крок 3 - Додаємо бульйон:

Додайте бульйон, збільште вогонь і доведіть до кипіння, видаляючи підрум’янені шматочки. Відрегулюйте вогонь, щоб підтримувати слабке кипіння. Поверніть курку та весь накопичений сік, накрийте кришкою та готуйте, поки термометр із миттєвим зчитуванням, вставлений у найтовщу частину стегна, не зареєструє 80 градусів С, приблизно 10 хвилин. Приправте рештою 1/2 чайної ложки солі та 1/4 чайної ложки перцю.

Крок 4 - Готуємо горошок:

Перекладіть курку на сервірувальну тарілку. Додайте горох і гірчицю в соус і варіть, не накриваючи кришкою, доки горох не нагріється, приблизно 2 хвилини. Полийте курку соусом і за бажанням прикрасьте чебрецем (або естрагоном).

Фаршировані цукіні:  рецепт овочевої літньої страви з кукурудзою та куркою
Фаршировані цукіні: рецепт овочевої літньої страви з кукурудзою та куркою
Time to cook 1 год
Страви з кукурудзи
Ситне рагу з нуту та шпинату: ідеальна страва для осінніх вихідних
Ситне рагу з нуту та шпинату: ідеальна страва для осінніх вихідних
Time to cook 10 хв
Різні рагу
Салат із кабачків по-корейськи: ідеальна літня гама
Салат із кабачків по-корейськи: ідеальна літня гама
Time to cook 10 хв
Овочі
Ніжні оладки з цукіні та фети: ідеальний сніданок із грецьким вайбом
Ніжні оладки з цукіні та фети: ідеальний сніданок із грецьким вайбом
Time to cook 15 хв
Овочі
Як у відомих фастфудах: рецепт маринованих огірків на зиму
Як у відомих фастфудах: рецепт маринованих огірків на зиму
Time to cook 25 хв
Овочі
Перець, фарширований кукурудзяною крупою: незрівняне поєднання (без мʼяса)
Перець, фарширований кукурудзяною крупою: незрівняне поєднання (без мʼяса)
Time to cook 1 год 10 хв
Страви з перцю
Кабачки з грибами та білою квасолею: рослинна альтернатива пасті
Кабачки з грибами та білою квасолею: рослинна альтернатива пасті
Time to cook 1 год 5 хв
Овочеві гарніри
Легкі кабачкові оладки з сиром: ідеальний спосіб урізноманітнити літнє меню
Легкі кабачкові оладки з сиром: ідеальний спосіб урізноманітнити літнє меню
Time to cook 5 хв
Інші овочеві гарніри
Можна навіть на сніданок. Легкий салат з куркою, авокадо та кукурудзою
Можна навіть на сніданок. Легкий салат з куркою, авокадо та кукурудзою
Time to cook 10 хв
Сніданки
Ароматна морква на пару з йогуртом, трав’яною олією та спеціями: смачна й корисна альтератива смаженню
Ароматна морква на пару з йогуртом, трав’яною олією та спеціями: смачна й корисна альтератива смаженню
Time to cook 25 хв
Інші овочеві гарніри