Голубці з качкою: рецепт домашньої української страви від кулінарки в США
Одна зі страв, яка найбільше дивувала американців під час українських вечерь кулінарки Анни Волошиної — це запечена ціла качка з яблуками. "Тут її зазвичай готують в китайських ресторанах, по-пекінськи, або в дуже дорогих ресторанах. Дома теж майже ніхто не готує качку, а цілу — це рідкість. Загалом качине м’ясо тут не полюбляють" - розповідає вона в інтерв'ю для NV Food.
Одначе для українців качка була і є постійним продуктом, який подають на свята. Пропонуємо змінювати вектор та готувати улюблені домашні й традиційні страви щодня. Наприклад ці чудові голубці за рецептом Анни. У цьому томатному соусі разом із просом всередині вони смакуватимуть як вперше: ідеально та насичено.
Інгредiєнти для голубців
Інгредiєнти для соусу
Приготування
Розігрійте духовку до 200C. Покладіть просо в маленьку миску і залийте окропом, щоб вода покривала його приблизно на 2,5 см. Накрийте миску кришкою або плівкою і дайте просу настоятися близько 40 хвилин, поки воно не набубнявіє. Злийте воду та відкладіть. Тим часом доведіть велику каструлю підсоленої води до кипіння. Гострим ножем зробіть глибокий надріз навколо основи капусти. Опустіть цілу капусту в киплячу воду і бланшуйте кілька хвилин. За допомогою щипців знімайте зовнішні листки один за одним, коли вони стануть м’якими. Дайте листям охолонути на підносі, застеленому паперовими рушниками.
У великій сковороді на середньому вогні обсмажте нарізаний бекон до витоплення жиру, приблизно 4 хвилини. Додайте нарізану цибулю та обсмажуйте, поки вона не стане м’якою та прозорою, ще близько 8 хвилин. Зніміть з вогню і трохи остудіть. У середній мисці змішайте мелене качине м’ясо, зціджене просо і суміш бекону та цибулі. Посоліть і поперчіть за смаком.
У глибокій сковороді розігрійте кілька столових ложок олії та обсмажте нарізану цибулю на середньому вогні до м’якості, приблизно 5 хвилин. Додайте подрібнені помідори, вершки, паприку, перець алеппо і лавровий лист. Приправте сіллю, свіжозмеленим чорним перцем та цукром, якщо використовуєте. Доведіть соус до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть на повільному вогні близько 10 хвилин.
Розкладіть бланшований капустяний лист на чистій поверхні. Гострим ножем видаліть товсту жилку, якщо лист великий. Покладіть приблизно 2 столові ложки начинки в центр. Загорніть боки над начинкою, а потім скрутіть знизу догори, щоб сформувати акуратний рулет. Повторіть з рештою листків і начинки. Щільно викладіть голубці в один шар у великій формі для запікання.
Полийте соусом голубці, щоб вони були рівномірно покриті. Накрийте форму фольгою і запікайте 30 хвилин. Зніміть фольгу та запікайте ще 15 хвилин, або поки капуста не стане м’якою та підрум’яненою по краях. Подавайте теплі голубці, поливаючи додатковим соусом та ложкою сметани зверху.