Пісний пиріг на Яблучного спаса: досконалий смак
Серпень і вересень — це сезон яблук, з яких завжди можна зробити швидкий, простий і смачний пиріг або проявити фантазію і створити шедевр. Символічно, що 6 серпня в день Преображення Господнього віряни УГКЦ і ПЦУ святкують Яблучний Спас. Тому пропонуємо заздалегідь підготуватися до свята і зберегти цей простий рецепт пісного пирога. Адже, як давно доведено, випічка може бути смачною та пухкою і без молочних продуктів. Це доводить такий пісний пиріг, який насичений не лише смаками яблука, а й апельсина. Випічка ідеально пасуватиме до чорного чаю. Щоб такий пиріг не прилипав, то за бажанням, форму для випікання присипте манкою або панірувальними сухарями.
До речі, щоб отримати максимальну користь від яблук, не очищуйте їх від шкірки — саме в ній міститься приблизно половина клітковини та більшість поліфенолів фрукта. Деякі дослідження, проведені у 2019 році, свідчать, що споживання яблук може сприяти зниженню індексу маси тіла. Також яблука пов’язують зі зниженням ризику серцево-судинних захворювань.
Інгредiєнти:
Приготування
Три яблука промийте в проточній воді, очистіть, наріжте довільними кубиками.
Для тіста змішуємо в глибокій мисці теплу воду, сік апельсина, цукор, цедру лимона або апельсина, рослинну олію, просіяне через сито борошно з розпушувачем, сіль і цукрову пудру. Ретельно збиваємо вінчиком, щоб усі інгредієнти з'єдналися.
Форму для запікання потрібно змастити олією. Викладаємо туди половину тіста та рівномірно його розподілимо. Викладемо яблука злегка притискаючи.
Зверху розподілимо другу половину тіста. Випікаємо у розігрітій духовці 40-45 хвилин, температура 180° C. Готовому пирогу дайте охолонути, виймайте і подавайте до столу. Смачного!