Куряча печінка у вершковому соусі: рецепт до будь-якого гарніру

Time to cook 20 хв готування Time to prepare 10 хв пiдготовки Portions 2 порцiї
Куряча печінка у вершковому соусі: рецепт до будь-якого гарніру сайт klopotenko.com
Якщо любите курячу печінку, але трохи набридло просто смажити її з цибулею, цей варіант страви точно для вас.

Запорукою смачної страви є свіжа, якісна печінка. Обираючи продукт зверніть увагу на його колір та текстуру: хороша куряча печінка має коричнево-бордовий колір, гладку однорідну поверхню без згустків крові. Якщо вам важко зняти плівку з печінки, спробуйте обдати продукт окропом або на 1-2 хв занурити у гарячу воду. Крім того, якщо ви боїтеся, що печінка може гірчити, перед приготуванням замочіть її у підсоленій воді 20 хв.

Порцій2
Енергетична цінність985 ккал
Бiлки66.8 г
Жири69.7 г
Вуглеводи20.5 г
Health Score Середній рівень

Приготування

Крок 1

Промийте 500 г печінки та зачистьте її від плівок. Очистьте та наріжте кільцями 1-2 цибулини, підготуйте 2 зубчики часнику. Розігрійте пательню з 2 ст. л. олії, викладіть печінку та обмаже її 5 хв. Додайте до печінки нарізану цибулю, нарізані 2 зубчики часнику та смажте, помішуючи ще 10 хв.  

Крок 2

Додайте 40 г вершкового масла, ½ ч. л. солі, перець до смаку, перемішайте. Додайте також 150 мл вершків та тушкуйте печінку 5-7 хв під закритою кришкою на невеликому вогні.

Євген Клопотенко - шеф
Євген Клопотенко
шеф

До такої печінки з соусом гарно пасуватиме будь-який гарнір. Якщо обираєте пасту, раджу надати перевагу таким видам як фузілі та пене, адже їхня форма дозволяє гарно затримувати соус. Втім простіші гарніри такі як відварений рис, гречка, булгур чи картопляне пюре працюватимуть однаково добре.