Куряча печінка у вершковому соусі: рецепт до будь-якого гарніру
Запорукою смачної страви є свіжа, якісна печінка. Обираючи продукт зверніть увагу на його колір та текстуру: хороша куряча печінка має коричнево-бордовий колір, гладку однорідну поверхню без згустків крові. Якщо вам важко зняти плівку з печінки, спробуйте обдати продукт окропом або на 1-2 хв занурити у гарячу воду. Крім того, якщо ви боїтеся, що печінка може гірчити, перед приготуванням замочіть її у підсоленій воді 20 хв.
Інгредiєнти:
Приготування
Промийте 500 г печінки та зачистьте її від плівок. Очистьте та наріжте кільцями 1-2 цибулини, підготуйте 2 зубчики часнику. Розігрійте пательню з 2 ст. л. олії, викладіть печінку та обмаже її 5 хв. Додайте до печінки нарізану цибулю, нарізані 2 зубчики часнику та смажте, помішуючи ще 10 хв.
Додайте 40 г вершкового масла, ½ ч. л. солі, перець до смаку, перемішайте. Додайте також 150 мл вершків та тушкуйте печінку 5-7 хв під закритою кришкою на невеликому вогні.