Лаваш на сковорідці: рецепт простої закуски при вимкненні світла
Це швидка і ситна страва, яка ідеально підходить для швидких перекусів або як альтернатива хліба. Готується він за лічені хвилини та чудово поєднується з різноманітними начинками.
Якщо ви любите поєднання середземноморських смаків, то цей рецепт повітряного лаваша на сковороді варто неодмінно спробувати. Особливо, якщо у вас вдома закінчився хліб перед вечерею чи вимкнули світло.
Порцій4
Енергетична цінність447 ккал
Бiлки13.4 г
Жири10 г
Вуглеводи82.3 г
Health Score
Недостатній рівень
Інгредiєнти:
Тепла вода
1 стакан
Дріжджі сухі
2 ¼ ч.л.
Цукор
½ ч.л.
Цільнозернове борошно
2 ½ стакани
Оливкова олія
2 ст. л.
Сіль
1 ½ ч.л.
Приготування
Крок 1
У великій мисці змішайте теплу воду, цукор, дріжджі та 1/4 склянки цільнозернового борошна. Збийте, щоб з’єднати, потім відставте на 15 хвилин, поки він не стане пухким і пінистим зверху. Додайте оливкову олію, 2 1/2 склянки борошна та сіль і перемішайте дерев’яною ложкою до однорідності.
Крок 2
Викладіть на чисту гладку поверхню та енергійно вимішувати протягом 5 хвилин. Тісто має липнути до рук, але під час замішування воно стане менш липким і не повинно прилипати до столу. Якщо тісто занадто липке для замішування, присипте ще трохи борошна і продовжуйте місити. Тісто має бути м’яким і липким на дотик.
Крок 3
Вимийте та висушіть чашу для змішування та змастіть внутрішню частину чаші 1 чайною ложкою оливкової олії всередині чаші. Додайте тісто і переверніть, щоб покрити олією. Щільно накрийте миску поліетиленовою плівкою та поставте в тепле місце на 45 хвилин або приблизно на 90 хвилин при кімнатній температурі, поки об’єм не подвоїться.
Крок 4
Розігрійте чавунну сковороду на середньому/сильному вогні та злегка змастіть оливковою олією. Викладіть лаваш на розпечену сковороду на 30 секунд. Коли ви побачите бульбашки, переверніть та готуйте 1 хвилину – він набухне, потім переверніть і готуйте ще хвилину до легкої підрум'яненості.