Легко і смачно: рецепт лосося зі спаржею на грилі

Time to cook 20 хв готування Time to prepare 10 хв пiдготовки Portions 4 порцiї
Легко і смачно: рецепт лосося зі спаржею на грилі freepik
Розповідаємо, як зробити електрогриль улюбленим кухонним девайсом і приготувати лосося зі спаржею в соєво-гірчичній паніровці.

Багато людей побоюються електрогриля — або тому, що не знають, як ним користуватися, або бояться перестаратися й у результаті отримати підгорілу вечерю. Проте за правильного використання це корисний інструмент, ідеальний для підсмажування курячої шкірки, обвуглювання овочів і плавлення сиру. Смаження на грилі також чудово підходить для приготування лосося: риба отримує глибоко підрум’янену скоринку й залишається ніжною всередині, не пересмаженою.

Оскільки всі грилі різні, важливо знати потужність вашого пристрою та враховувати можливі «гарячі точки», які прогріваються нерівномірно. Під час приготування зверніть увагу, чи рівномірно страва готується по всій поверхні — це підкаже, чи потрібно щось пересунути. У цьому рецепті лосось і спаржа в соєво-гірчичній паніровці готуються на грилі, а доповнює їх салат зі свіжої зелені, який додає яскравості, кислинки та свіжості.

Порцій4
Енергетична цінність238 ккал
Бiлки13.7 г
Жири17.4 г
Вуглеводи9 г
Health Score Достатній рівень

Інгредiєнти:

Кінза свіжа 1 пучок
Мʼята 1 пучок
Лимон, сік 3 ст. л.
Сіль за смаком
Чорний перець за смаком
Соус соєвий 2 ст. л.

Приготування

Крок 1

У середній сервірувальній мисці змішати зелень, цибулю-шалот, пластівці червоного перцю, лимонний сік і 2 столові ложки оливкової олії, посолити і поперчити за смаком. Додайте ще лимон або олію, якщо потрібно, доки листя не стане глянцевим. Відставити в сторону.

Крок 2

Нагріти гриль. У невеликій мисці змішати соєвий соус і гірчицю до однорідної маси. Додати спаржу на велику сковороду, полити рештою 1 столовою ложкою олії, добре посолити і поперчити. Відсунути спаржу в сторони, а в центр покладіть лосося шкірою вниз. Посолити лосось, поперчити, змастити соєвою сумішшю зверху і з боків, а потім обваляти спаржу в решті соєвої суміші. (Використовуйте паперовий рушник, щоб витерти надлишки сої на сковороді, оскільки вона буде диміти).

Крок 3

Смажити на грилі, поки лосось не стане непрозорим з темно-коричневою скоринкою, приблизно 6-8 хвилин для середнього прожарювання і 8-10 хвилин для середнього, в залежності від потужності вашого бройлера і товщини лосося. (Скоротіть час приготування на 1-2 хвилини для тоншого філе.) Якщо здається, що він підрум'янюється занадто швидко або надмірно димить, перемістіть його на нижню решітку, щоб закінчити приготування. Зверху на лосось і спаржу покладіть салат із зелені або подавайте на гарнір, поперчивши.

Запечена риба з кисло-солодким соусом: з неочікуваним інгредієнтом
Запечена риба з кисло-солодким соусом: з неочікуваним інгредієнтом
Time to cook 15 хв
Риба
Соковита скумбрія в томатному соусі: ідеальний вибір для «рибного» четверга
Соковита скумбрія в томатному соусі: ідеальний вибір для «рибного» четверга
Time to cook 30 хв
Тушкована, запечена риба
Саламур зі скумбрії: рецепт неперевершеної закуски на Різдво чи Новий рік
Саламур зі скумбрії: рецепт неперевершеної закуски на Різдво чи Новий рік
Time to cook 10 хв
Рибні закуски
Риба на грилі: рецепт тріски з соусом ромеско
Риба на грилі: рецепт тріски з соусом ромеско
Time to cook 15 хв
Гриль і барбекю
Суші-бургер: незвична страва для особливого вечора
Суші-бургер: незвична страва для особливого вечора
Time to cook 30 хв
Японська
Рецепт запеченої скумбрії до новорічного столу
Рецепт запеченої скумбрії до новорічного столу
Time to cook 25 хв
Тушкована, запечена риба
Рецепт гравлакса з картопляними галетами: ніжна скандинавська закуска з лосося
Рецепт гравлакса з картопляними галетами: ніжна скандинавська закуска з лосося
Time to cook 20 хв
Картопля
Сардини, засолені як оселедець: найсвіжіша риба власноруч
Сардини, засолені як оселедець: найсвіжіша риба власноруч
Time to cook 1 год
Риба
Риба на грилі з молодою картоплею: ідеальний обід на відкритому повітрі
Риба на грилі з молодою картоплею: ідеальний обід на відкритому повітрі
Time to cook 45 хв
Гриль і барбекю
Замість зразів та пиріжків: роли з солодкої картоплі та лосося
Замість зразів та пиріжків: роли з солодкої картоплі та лосося
Time to cook 40 хв
Риба