М'ясний крамбл: рецепт королівського пирога з фазаном
Маючи практично безмежні запаси дичини з королівських маєтків і герцогства Корнуольського, не дивно, що Чарльз воліє їсти те, що вирощено на власних полях і в лісах. Тут вершковий соус, який повністю усуває сухість, притаманну стравам з фазана. Крихта зверху приправлена копченим беконом, що перегукується з незліченними рецептами смаженого фазана, де птицю нашпиговують смужками свинини. Важливо, що в цьому немає нічого складного, якщо ви знаєтеся на соусі велюте.
Інгредiєнти для бульйону
Інгредiєнти для соусу
Приготування
Щоб приготувати бульйон, покладіть цілого фазана у велику каструлю та залийте водою. Додайте всі інші інгредієнти, крім хересу, та накрийте картушем з пергаментного паперу. Доведіть до кипіння, потім зменште вогонь до повільного кипіння та готуйте приблизно 30 хвилин, перш ніж перевірити, чи птах тільки-но приготувався (70˚C у ніжці). Вимкніть вогонь і залиште птаха у воді на 10 хвилин. Вийміть та накрийте птаха фольгою. Знову доведіть рідину для браконьєрства до кипіння, випарюйте, поки не розвинеться хороший смак бульйону. Процідіть.
У чистій сковороді додайте херес і випарюйте до сиропоподібного стану, потім додайте проціджений бульйон для браконьєрства і випарюйте приблизно до 600 мл. Вам знадобиться половина цього для приготування соусу. Заморозьте решту на інший день або випарюйте ще більше до корисного глазурування і заморозьте. Приготуйте основу соусу ру, розтопивши вершкове масло в каструлі, додавши просіяне борошно та перемішавши до пасти. Готуйте ру кілька хвилин і поступово починайте додавати бульйон з фазана, постійно помішуючи, поки він не стане густим велюте. Додайте подрібнені трави та вершки, потім перевірте на сіль. Вийміть грудки та ніжки з фазана, подрібніть їх, витягуючи м’ясо вздовж між двома виделками, додайте до соусу та тримайте в теплі.
Щоб приготувати крихту, розтопіть вершкове масло на сковороді, додайте панірувальні сухарі та постійно помішуйте, поки вони не стануть золотистими та хрусткими. Викладіть їх на кухонний папір, щоб увібрати надлишки масла, і додайте сир пармезан. Підсмажте бекон до хрусткого стану, щоб він розсипався на середні шматочки, і додайте їх до панірувальних сухарів. За бажанням додайте подрібнені трави. Викладіть суміш фазана та соусу в форму для пирога, посипте крихтою та запікайте в духовці при 180˚C до повного прогрівання (приблизно 10 хвилин).