На сніданок і до чаю: вівсяний пиріг з ягодами та медом за рецептом

Time to cook 35 хв готування Time to prepare 30 хв пiдготовки Portions 4 порцiї
На сніданок і до чаю: вівсяний пиріг з ягодами та медом за рецептом сайт klopotenko.com
Любите випічку з категорії “все змішав і готово”, а ще піклуєтеся про здоровий раціон? Тоді цей рецепт — саме для вас!

Цей смачний пиріг не містить борошна та цукру, але наповнений ягодами, горіхами та вівсянкою, тож ідеальний для сніданку чи перекусу. Зручно приготувати вівсяний пиріг заздалегідь, щоб насолоджуватися ним протягом робочого тижня. А ще можна спекти одразу подвійну порцію, і матимете, що покласти в ланчбокс для себе чи дітей. Вівсяні пластівці можете обрати будь-які, бажано лише, щоб були грубого помелу. Ягоди можна використовувати як свіжі, так і заморожені. В останньому випадку розморожувати їх не потрібно.  За потреби вершкове масло можна замінити рафінованою рослинною олією. Варто використовувати керамічну або металеву нероз’ємні форми, адже тісто виходить досить рідким, і може протікати через щілини.

Порцій4
Енергетична цінність763 ккал
Бiлки18.4 г
Жири40.7 г
Вуглеводи89.8 г
Health Score Середній рівень

Інгредiєнти:

Мед 100 г
Мелена кориця 1 ч.л.
Сіль 1 щіпка
Банан 1 шт.
Молоко 420 мл
Ягоди 200 г

Приготування

Крок 1

У великій мисці змішайте 250 г вівсяних пластівців, 50 г м'якого вершкового масла і 100 г меду. Додайте також 1 ч. л. розпушувача, 2 яйця, по 1 ч. л. кориці та ванільного цукру, дрібку солі. Банан розімніть виделкою в пюре і також додайте до загальної маси. Порубайте ножем або розімніть долонями 100 г волоських горіхів до бажаного розміру. Додайте в миску 420 мл молока, подрібнені горіхи та добре перемішайте тісто.

Крок 2

Половину ягід додайте в тісто та акуратно перемішайте, старайтеся не пошкодити ягоди. Залиште масу на 20 хвилин, щоб вівсяні пластівці розбухнули.Увімкніть духовку розігріватися до 180 г. Тим часом візьміть 20 г вершкового масла та змастіть ним форму для випікання. Рівномірно розподіліть тісто формою і викладіть зверху решту ягід. Злегка втисніть їх у тісто, щоб не пригорали під час випікання пирога.

Крок 3

Випікайте пиріг 35-40 хв при 180 градусах. Готовність пирога визначайте дерев'яною шпажкою. Готовий остиглий пиріг при подачі за бажанням посипте цукровою пудрою і подавайте з медом або згущеним молоком.