Надзвичайно: рецепт салату з оселедцем, яблуком та картоплею
Салат із яблук та оселедця знаходимо у журналі Жіноча Доля в посібнику за 1929 рік. Жіноча доля – щомісячне та ілюстроване видання, а двотижневий часопис за його редакцією, Добра хазяйка, виходив у Коломиї у 1925–1939 рр. Дві книжечки для господинь пропагували вживання овочів, городини та садовини. Але слово "овочі" на той час мало значення фруктів, а самі овочі мали назву "ярина". Використаймо найкраще з двох світів та поєднаймо з оселедцем для створення корисної страви до обіду та вечері. Попри упередження щодо поєднання риби з яблуком вам точно варто скуштувати такий салат. Також ви можете його модернізувати собі до смаку зробивши мариновану цибулю та погравшись із соусами. Рецепт такого салату походить з французької кухні, де таке поєднання продуктів не стане великим відкриттям.
Інгредiєнти:
Приготування
Замочіть оселедець і вийміть усі кістки якщо потрібно або використовуйте готове філе. Поріжте рибу на невеликі брусочки. Яблука почистіть та поріжте нетовстими дольками. Викладіть разом на тарілку та полийте соусом з олії, подріблених каперсів та соку апельсина чи лимона до смаку. Навколо на тарілці викладіть порізану кружальцями варену картоплю
Зробіть також трохи інакше: у невеликій мисці змішайте олію, лимонний сік, сіль і перець. Інтенсивно збийте виделкою, щоб суміш стала однорідною та емульгованою. Додайте діжонську гірчицю, подрібнену петрушку, кріп і червону цибулю у бажаній кількості. Перемішайте, щоб поєднати. Накрийте миску поліетиленовою плівкою і поставте в холодильник щонайменше на 30 хвилин. Подавайте салат з також заправкою охолодженим.