Надзвичайно: рецепт салату з оселедцем, яблуком та картоплею

Time to cook 10 хв готування Time to prepare 10 хв пiдготовки Portions 6 порцiй
Надзвичайно: рецепт салату з оселедцем, яблуком та картоплею Inst @pardonyourfrench
Такий рецепт знайдемо в українській кулінарній збірці початку 20 століття. МОжливо, поєднання здивує, але саме такі складники разом дадуть ідеальний та цікавий смак салату для корисного обіду.

Салат із яблук та оселедця знаходимо у журналі Жіноча Доля в посібнику за 1929 рік. Жіноча доля – щомісячне та ілюстроване видання, а двотижневий часопис за його редакцією, Добра хазяйка, виходив у Коломиї у 1925–1939 рр. Дві книжечки для господинь пропагували вживання овочів, городини та садовини. Але слово "овочі" на той час мало значення фруктів, а самі овочі мали назву "ярина". Використаймо найкраще з двох світів та поєднаймо з оселедцем для створення корисної страви до обіду та вечері. Попри упередження щодо поєднання риби з яблуком вам точно варто скуштувати такий салат. Також ви можете його модернізувати собі до смаку зробивши мариновану цибулю та погравшись із соусами.  Рецепт такого салату походить з французької кухні, де таке поєднання продуктів не стане великим відкриттям.

Скриншот на сайті seedsandroots
Порцій6
Енергетична цінність128 ккал
Бiлки0.3 г
Жири5.5 г
Вуглеводи21 г
Health Score Достатній рівень

Інгредiєнти:

Яблуко 4 шт.
Каперси 1 ст. л.
Сіль за смаком

Приготування

Крок 1

Замочіть оселедець і вийміть усі кістки якщо потрібно або використовуйте готове філе.  Поріжте рибу на невеликі брусочки. Яблука почистіть та поріжте нетовстими дольками. Викладіть разом на тарілку та полийте соусом з олії, подріблених каперсів та соку апельсина чи лимона до смаку. Навколо на тарілці викладіть порізану кружальцями варену картоплю

Крок 2

Зробіть також трохи інакше: у невеликій мисці змішайте олію, лимонний сік, сіль і перець. Інтенсивно збийте виделкою, щоб суміш стала однорідною та емульгованою. Додайте діжонську гірчицю, подрібнену петрушку, кріп і червону цибулю у бажаній кількості. Перемішайте, щоб поєднати. Накрийте миску поліетиленовою плівкою і поставте в холодильник щонайменше на 30 хвилин. Подавайте салат з також заправкою охолодженим.