Рецепт окрошки у крижаній овочевій тарілці: з секретним інгредієнтом

Time to cook 10 хв готування Time to prepare 20 хв пiдготовки Portions 2 порцiї
Рецепт окрошки у крижаній овочевій тарілці: з секретним інгредієнтом NV via ChatGPT AI
Ця освіжаюча літня справа вразить не лише смаком, а й оригінальним способом подачі. Готуйте та отримуйте насолоду та естетичне задоволення.

Рецептом літньої першої страви у соцмережах поділилася Крістіна Брзак — учасниця шоу МастерШеф-14 та власниця кондитерської Kremova. Вона пропонує незвичну подачу страви — у крижаній тарілці. Щоб створити її, вам знадобляться дві скляні посудини різного розміру — наприклад, менша й більша глибокі тарілки. Наріжте овочі та зелень невеликими шматочками (як на відео нижче). Викладіть частину нарізаних інгредієнтів на дно більшої тарілки. Встановіть меншу тарілку всередину більшої, щоб між стінками залишився простір. У проміжок між тарілками покладіть решту овочів, фруктів або зелені. Акуратно залийте цей простір водою. Злегка струсіть, щоб видалити бульбашки повітря. Поставте конструкцію в морозильну камеру й залиште до повного замерзання. Коли вода замерзне, дістаньте тарілки з морозилки. Щоб легко витягти крижану тарілку, занурте їх на кілька секунд у воду кімнатної температури.

Щоб покращити освіжаючий смак окрошки Крістіна Брзак рекомендує додати до заливки свіжу м'яту. До речі, дослідження засвідчили, що вживання м’яти може поліпшити когнітивні функції, такі як увага і пам’ять. М’ята може допомогти в разі головних болів, мігрені, м’язових спазмів і менструальних болів.

Порцій2
Енергетична цінність372 ккал
Бiлки29 г
Жири20.3 г
Вуглеводи19.2 г
Health Score Достатній рівень

Інгредiєнти:

Огірок 1 шт.
Редиска 5 шт.
Кефір 600 мл
Гірчиця 2 ст. л.
Соус Шрірача за смаком
Кріп свіжий за смаком
Зелена цибуля за смаком
Мʼята за смаком

Приготування

Крок 1 - Готуємо основу страви:

Яйця і картоплю відварюємо до готовності, даємо охолонути, очищаємо від лушпиння. Курку, огірок, картоплю нарізаємо дрібними кубиками. Також дрібно січемо редиску. Все викладаємо в глибоку ємність.

Крок 2 - Робимо заливку:

Дрібно нарізаємо зелену цибулю, кріп і м'яту. Кефір змішуємо з сильногазованою водою. Тоді додаємо до рідини зелень, гірчицю, перець і трохи соусу Шрірача, за бажанням.

Крок 3 - Змішуємо інгредієнти:

Для подачі можна використати крижану овочеву тарілку. В неї викладаємо попередньо нарізані овочі, заливаємо приготованою заливкою, посипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу. Смачного!

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Різати не доведеться: гарбузовий суп на молоці
Різати не доведеться: гарбузовий суп на молоці
Time to cook 1 год 10 хв
Супи
Простіше окрошки: рецепт холодного болгарського супу Таратор
Простіше окрошки: рецепт холодного болгарського супу Таратор
Time to cook 5 хв
Болгарська
Кремовий: рецепт білого супу чилі із солодкою картоплею та білою квасолею
Кремовий: рецепт білого супу чилі із солодкою картоплею та білою квасолею
Time to cook 55 хв
Квасолеві супи
Овочевий суп із булгуром: легкий, поживний і дуже ароматний
Овочевий суп із булгуром: легкий, поживний і дуже ароматний
Time to cook 45 хв
Супи
Рецепт картопляного крем-супу з буряком і яєчнею
Рецепт картопляного крем-супу з буряком і яєчнею
Time to cook 30 хв
Крем-супи
Яблучно-гарбузовий крем-суп: несподіване поєднання і насиченкий смак
Яблучно-гарбузовий крем-суп: несподіване поєднання і насиченкий смак
Time to cook 6 год
Крем-супи
Парментьє: королівський рецепт супу-пюре з порею за книгою Огюста Ескоф'є
Парментьє: королівський рецепт супу-пюре з порею за книгою Огюста Ескоф'є
Time to cook 30 хв
Супи
Галицький спеціалітет: рецепт квасолевої зупи з овочами та м'ясними консервами
Галицький спеціалітет: рецепт квасолевої зупи з овочами та м'ясними консервами
Time to cook 2 год 10 хв
Супи
Традиційний український: рецепт капусняка з білими грибами на квашеній капусті
Традиційний український: рецепт капусняка з білими грибами на квашеній капусті
Time to cook 40 хв
Супи
Окрошка на просеко: ігристе поєднання з креветками та авокадо
Окрошка на просеко: ігристе поєднання з креветками та авокадо
Time to cook 10 хв
Супи