Вегетаріанські мафіни з лохиною - смачний десерт, який зручно взяти з собою
Вегетаріанські мафіни з чорницею ніжні, вологі та дуже прості у приготуванні. Розім’яті банани та мигдальне молоко замінюють яйця та молоко, а кокосова олія – вершкове масло. Суміш цільнозернового та універсального борошна забезпечує як поживність, так і пухку крихту. А приготувати їх дуже просто: просто змішайте сухі та рідкі інгредієнти, потім обережно додайте соковиті ягоди, перш ніж розкласти по паперових формочках – електричний міксер не потрібен. За цим рецептом вистачить на дюжину мафінів, які ви можете їсти протягом тижня або заморозити для майбутнього сніданку та перекусів. Ситні та прості у приготуванні, наші веганські мафіни з чорницею обов’язково сподобаються.
Після того, як мафіни повністю охолонуть, помістіть їх у герметичний контейнер, вистелений паперовими рушниками, потім покладіть зверху ще один шар паперових рушників, перш ніж щільно закрити кришку. Зберігайте при кімнатній температурі до 4 днів. (Паперові рушники допомагають поглинути зайву вологу, яка може зробити мафіни мокрими.)
Щоб заморозити мафіни, загорніть кожен окремо в харчову плівку, а потім зберігайте в морозильній камері до 1 місяця. Заморожені мафіни можна розморозити протягом ночі в холодильнику або розігріти в мікрохвильовій печі протягом 30 секунд.
Інгредiєнти:
Приготування
Розігрійте духовку до 220°C. Вистеліть стандартну форму для мафінів на 12 шт. формочками для випікання або злегка змастіть олією.
У середній мисці збийте разом борошно, розпушувач і сіль.
В іншій мисці збийте разом цукор, банани, кокосову олію, мигдалеве молоко та ваніль. Змішайте вологі інгредієнти з сухими до однорідності. Додайте лохину.
Рівномірно розподіліть тісто по формочках для мафінів. Посипте верх цукром.
Випікайте приблизно 20 хвилин, доки верх не стане світло-золотистим і не пружинитиме від легкого дотику. Дайте охолонути 5 хвилин у формі, потім перекладіть на решітку та дайте повністю охолонути.