Вегетаріанські мафіни з лохиною - смачний десерт, який зручно взяти з собою

Time to cook 20 хв готування Time to prepare 15 хв пiдготовки Portions 12 порцiй
Вегетаріанські мафіни з лохиною - смачний десерт, який зручно взяти з собою freepik/freepik
У цих ніжних мафінах з ягодами яйця замінюють розім'яті банани.

Вегетаріанські мафіни з чорницею ніжні, вологі та дуже прості у приготуванні. Розім’яті банани та мигдальне молоко замінюють яйця та молоко, а кокосова олія – вершкове масло. Суміш цільнозернового та універсального борошна забезпечує як поживність, так і пухку крихту. А приготувати їх дуже просто: просто змішайте сухі та рідкі інгредієнти, потім обережно додайте соковиті ягоди, перш ніж розкласти по паперових формочках – електричний міксер не потрібен. За цим рецептом вистачить на дюжину мафінів, які ви можете їсти протягом тижня або заморозити для майбутнього сніданку та перекусів. Ситні та прості у приготуванні, наші веганські мафіни з чорницею обов’язково сподобаються.

Після того, як мафіни повністю охолонуть, помістіть їх у герметичний контейнер, вистелений паперовими рушниками, потім покладіть зверху ще один шар паперових рушників, перш ніж щільно закрити кришку. Зберігайте при кімнатній температурі до 4 днів. (Паперові рушники допомагають поглинути зайву вологу, яка може зробити мафіни мокрими.)

Щоб заморозити мафіни, загорніть кожен окремо в харчову плівку, а потім зберігайте в морозильній камері до 1 місяця. Заморожені мафіни можна розморозити протягом ночі в холодильнику або розігріти в мікрохвильовій печі протягом 30 секунд.

Порцій12
Енергетична цінність117 ккал
Бiлки2.3 г
Жири0.4 г
Вуглеводи27 г
Health Score Недостатній рівень

Приготування

Крок 1

Розігрійте духовку до 220°C. Вистеліть стандартну форму для мафінів на 12 шт. формочками для випікання або злегка змастіть олією. 

Крок 2

У середній мисці збийте разом борошно, розпушувач і сіль.

Крок 3

В іншій мисці збийте разом цукор, банани, кокосову олію, мигдалеве молоко та ваніль. Змішайте вологі інгредієнти з сухими до однорідності. Додайте лохину.

Крок 4

Рівномірно розподіліть тісто по формочках для мафінів. Посипте верх цукром.

Крок 5

Випікайте приблизно 20 хвилин, доки верх не стане світло-золотистим і не пружинитиме від легкого дотику. Дайте охолонути 5 хвилин у формі, потім перекладіть на решітку та дайте повністю охолонути.

З крихтою зверху. Ароматний пиріг з грушею та корицею для затишного чаювання
З крихтою зверху. Ароматний пиріг з грушею та корицею для затишного чаювання
Time to cook 1 год
Випічка
Галицький цвібак: рецепт різдвяної випічки з Галичини
Галицький цвібак: рецепт різдвяної випічки з Галичини
Time to cook 1 год
Українська
Солодкий краффін з журавлиною: вишуканий великодній рецепт для гурманів
Солодкий краффін з журавлиною: вишуканий великодній рецепт для гурманів
Time to cook 1 год
Великдень
Торт-суфле Пташине молоко - рецепт від Лілії Цвіт
Торт-суфле Пташине молоко - рецепт від Лілії Цвіт
Time to cook 1 год 20 хв
Торти і пляцки
Тарт із ревенем: рецепт пирога з полуницею та франжипаном на гречаному тісті
Тарт із ревенем: рецепт пирога з полуницею та франжипаном на гречаному тісті
Time to cook 50 хв
Пироги
Ягідні та фруктові: рецепт солодкої галети на заварному тісті
Ягідні та фруктові: рецепт солодкої галети на заварному тісті
Time to cook 30 хв
Пироги
Пухка та пишна. Паска за рецептом від кулінарки Дарії Цвєк
Пухка та пишна. Паска за рецептом від кулінарки Дарії Цвєк
Time to cook 45 хв
Випічка
Манник з аґрусом та ягодами на кефірі - для літнього настрою та приємного чаювання
Манник з аґрусом та ягодами на кефірі - для літнього настрою та приємного чаювання
Time to cook 45 хв
Випічка
Окраса святкового столу. Барвистий морквяний кіш на Великдень
Окраса святкового столу. Барвистий морквяний кіш на Великдень
Time to cook 40 хв
Пироги
Безглютенові кекси з мигдального борошна - корисні солодощі для всієї родини
Безглютенові кекси з мигдального борошна - корисні солодощі для всієї родини
Time to cook 30 хв
Сніданки