Торт-суфле Пташине молоко - рецепт від Лілії Цвіт

Time to cook 1 год 20 хв готування Time to prepare 30 хв пiдготовки Portions 8 порцiй
Торт-суфле Пташине молоко - рецепт від Лілії Цвіт freepik/stockking
Цей рецепт готується без сиропу на желатині та доповнений декором з шоколаду.

Якщо ви у пошуках ніжного повітряного десерту на новорічний стіл, зверніть увагу на цей рецепт торта Пташине молоко від кулінарки Лілії Цвіт. Він готується просто, на желатині, з ніжним шоколадним бісквітом та глазур'ю з шоколаду. 

"Не потрібно варити сироп чи хвилюватися, що не застигне. Все просто, а результат на 100%! Це один із перших тортів, які я приготувала", - ділиться Лілія. 

Зверніть увагу, що поданих у рецепті інгредієнтів вистачить на торт діаметром 20 см.

Рецепт торта Пташине молоко від Лілії Цвіт
Порцій8
Енергетична цінність474 ккал
Бiлки7.8 г
Жири26.1 г
Вуглеводи53.6 г
Health Score Недостатній рівень

Інгредiєнти для тіста

Цукор 80 г
Какао 20 г

Інгредiєнти для суфле

Вода 100 г
Цукор 200 г

Інгредiєнти для глазурі

Інгредiєнти для сиропу

Вода 50 мл
Цукор 1 ч.л.

Приготування

Крок 1

Приготуйте тісто. Збийте міксером білки до піни, додайте цукор та продовжуйте збивати до утворення пишної стійкої маси. Додайте жовтки, знову збийте до однорідності. 

Крок 2

Додайте борошно, розпушувач та какао, перемішайте на низьких обертах міксера. Викладіть тісто на встелену пергаментом форму. Випікайте при температурі 170 градусів приблизно 30 хвилин. 

Крок 3

Охолоджений бісквіт просочіть сиропом, змішавши цукор та воду. 

Крок 4

Залийте швидкорозчинний желатин холодною водою, перемішайте та залиште набухати. 

Крок 5

Окремо збийте м'яке масло, поступово додаючи згущене молоко кімнатної температури. 

Крок 6

Окремо збийте білки в піну. Коли вони побіліють, почніть по одній ложці додавати цукор, продовжуючи збивати, доки увесь цукор не розчиниться. В цей же час додайте ванільний цукор. По ложці додавайте збите масло зі згущенкою, продовжуючи збивати. Наприкінці додайте желатин, розтоплений у мікрохвильовці короткими імпульсами. 

Крок 7

Вилийте отримане суфле на бісквіт, постукайте формою об стіл, щоб воно рівномірно розподілилося, та поставте в холодильник на годину. 

Крок 8

Розтопіть на водяній бані шоколад та масло, вилийте отриману глазур на охолоджене суфле. Розрівняйте ложкою та поставте в холодильник до застигання глазурі.