Торт-суфле Пташине молоко - рецепт від Лілії Цвіт
Якщо ви у пошуках ніжного повітряного десерту на новорічний стіл, зверніть увагу на цей рецепт торта Пташине молоко від кулінарки Лілії Цвіт. Він готується просто, на желатині, з ніжним шоколадним бісквітом та глазур'ю з шоколаду.
"Не потрібно варити сироп чи хвилюватися, що не застигне. Все просто, а результат на 100%! Це один із перших тортів, які я приготувала", - ділиться Лілія.
Зверніть увагу, що поданих у рецепті інгредієнтів вистачить на торт діаметром 20 см.
Інгредiєнти для тіста
Інгредiєнти для суфле
Приготування
Приготуйте тісто. Збийте міксером білки до піни, додайте цукор та продовжуйте збивати до утворення пишної стійкої маси. Додайте жовтки, знову збийте до однорідності.
Додайте борошно, розпушувач та какао, перемішайте на низьких обертах міксера. Викладіть тісто на встелену пергаментом форму. Випікайте при температурі 170 градусів приблизно 30 хвилин.
Охолоджений бісквіт просочіть сиропом, змішавши цукор та воду.
Залийте швидкорозчинний желатин холодною водою, перемішайте та залиште набухати.
Окремо збийте м'яке масло, поступово додаючи згущене молоко кімнатної температури.
Окремо збийте білки в піну. Коли вони побіліють, почніть по одній ложці додавати цукор, продовжуючи збивати, доки увесь цукор не розчиниться. В цей же час додайте ванільний цукор. По ложці додавайте збите масло зі згущенкою, продовжуючи збивати. Наприкінці додайте желатин, розтоплений у мікрохвильовці короткими імпульсами.
Вилийте отримане суфле на бісквіт, постукайте формою об стіл, щоб воно рівномірно розподілилося, та поставте в холодильник на годину.
Розтопіть на водяній бані шоколад та масло, вилийте отриману глазур на охолоджене суфле. Розрівняйте ложкою та поставте в холодильник до застигання глазурі.