Яблучний пиріг Коханка: простий рецепт десерту без борошна

Time to cook 1 год готування Time to prepare 15 хв пiдготовки Portions 8 порцiй
Яблучний пиріг Коханка: простий рецепт десерту без борошна Скриншот@instagram/recipes_ira
Цей десерт – справжній символ домашнього затишку, адже аромат кориці та яблук створює святкову атмосферу. Він прекрасно смакує з чашкою чаю або кави

Завдяки ніжному поєднанню яблук, меду та кориці пиріг виходить, дійсно, особливим. Він має легкий, теплий смак і чудово підходить для осіннього чи зимового вечора. Основна перевага цього пирога – ніякого борошна, тому він чудово підійде всім любителям десертів, які не вживають глютену. Такий пиріг стане окрасою святкового столу на Різдво чи Новий рік.

Порцій8
Енергетична цінність134 ккал
Бiлки0.3 г
Жири0.4 г
Вуглеводи33.7 г
Health Score Середній рівень

Інгредiєнти:

Яблуко 1 кг
Цукор 2 ст. л.
Кориця 1 ½ ст. л.
Мед 2 ст. л.

Приготування

Крок 1

Почищені яблука нарізаємо ножем або натираємо на крупній тертці. Тоді змішуємо корицю, крохмаль і цукор. 

Крок 2

Деко для запікання пирога змащуємо маслом, туди ж виливаємо рідкий мед і викладаємо шарами яблука. Кожен шар щедро притрушуємо сумішшю з кориці, яблук і цукру. 

Крок 3

Рукою, злегка придавлюємо пиріг, накриваємо фольгою або пергаментом і випікаємо у розігрітій духовці при температурі 160 градусів одну годину.

NV Foodie
NV Foodie

Кожен шар яблук потрібно щедро притрусити сумішшю з крохмалю, кориці і цукру. Чим щільніше ви це зробите, тим твердішим і схожим на пиріг вийде десерт, а чим менше — тим більше нагадуватиме мармелад.