Забудьте про корицю: новий хіт - булочки Ерл Грей з кардамоном

Time to cook 30 хв готування Time to prepare 45 хв пiдготовки Portions 9 порцiй
Шведські булочки з корицею часто готують з кардамоном. Але що якби гостра пряність повністю замінила корицю? А що, якби випічка до того ж пахла чаєм Ерл Грей?

Хто може встояти перед гарною булочкою з кардамоном? Саме ця спеція нині отримує популярність — для багатьох вона яскравіша та ароматніша, і особливо пасує до цієї пори року. Авторка рецепта на Zeit посилила смак, додавши трохи чаю Ерл Грей, щоб зробити його ще більш затишним; і хоча ці булочки самі по собі смачні, ви можете щедро полити їх глазур'ю. Це додасть ніжності та вершковості. 

Порцій9
Енергетична цінність385 ккал
Бiлки5.1 г
Жири20.7 г
Вуглеводи45.7 г
Health Score Недостатній рівень

Інгредiєнти для тіста

Молоко 150 мл
Цукор 25 г

Інгредiєнти для начинки

Цукор 90 г

Інгредiєнти для глазурі

Цукор 60 г
Вода 60 мл

Приготування

Крок 1

Для тіста покладіть молоко та чайний пакетик у каструлю та обережно нагрівайте, доки рідина не почне парити. Дайте настоятися 15-20 хвилин. Помістіть борошно, дріжджі, цукор і сіль у миску. Зробіть заглиблення в центрі, додайте молоко та яйце і вимішуйте гаком для тіста протягом шести-восьми хвилин, поки тісто не стане гладким і липким. 

Крок 2

Накрийте кришкою та дайте постояти в мисці п’ять хвилин, потім додайте масло та вимішуйте ще три-чотири хвилини, поки тісто не стане гладким і блискучим. Перекладіть тісто в злегка змащену миску, накрийте кришкою та дайте піднятися в теплому місці щонайменше на півтори години (або поки воно майже не збільшиться в об’ємі). 

Крок 3
Для начинки ретельно змішайте всі інгредієнти. Розігрійте духовку до 200°C (180°C з вентилятором) та застеліть квадратну форму розміром 20 сантиметрів (або рознімну форму діаметром 22 сантиметри) пергаментним папером. Викладіть тісто, що піднялося, на злегка посипану борошном поверхню та розкачайте його у великий прямокутник товщиною приблизно три-чотири міліметри. Рівномірно розподіліть начинку по тісту, залишаючи приблизно півсантиметра вільним по краях.