Забудьте про корицю: новий хіт - булочки Ерл Грей з кардамоном
Хто може встояти перед гарною булочкою з кардамоном? Саме ця спеція нині отримує популярність — для багатьох вона яскравіша та ароматніша, і особливо пасує до цієї пори року. Авторка рецепта на Zeit посилила смак, додавши трохи чаю Ерл Грей, щоб зробити його ще більш затишним; і хоча ці булочки самі по собі смачні, ви можете щедро полити їх глазур'ю. Це додасть ніжності та вершковості.
Інгредiєнти для тіста
Приготування
Для тіста покладіть молоко та чайний пакетик у каструлю та обережно нагрівайте, доки рідина не почне парити. Дайте настоятися 15-20 хвилин. Помістіть борошно, дріжджі, цукор і сіль у миску. Зробіть заглиблення в центрі, додайте молоко та яйце і вимішуйте гаком для тіста протягом шести-восьми хвилин, поки тісто не стане гладким і липким.
Накрийте кришкою та дайте постояти в мисці п’ять хвилин, потім додайте масло та вимішуйте ще три-чотири хвилини, поки тісто не стане гладким і блискучим. Перекладіть тісто в злегка змащену миску, накрийте кришкою та дайте піднятися в теплому місці щонайменше на півтори години (або поки воно майже не збільшиться в об’ємі).