Хрусткі піти з бараниною на грилі: рецепт з крес-салатом з редискою

Time to cook 45 хв готування Time to prepare 45 хв пiдготовки Portions 4 порцiї
Хрусткі піти з бараниною на грилі: рецепт з крес-салатом з редискою Inst @mantimtl
Якщо ви не дуже полюбляєте баранину, замість неї можна використати яловичий фарш.

Соковита, жирна баранина потребує свіжого, яскравого акценту, тому до неї подається салат із трьох видів редиски(якщо маєте), заплутаних у купі перцевого крес-салату. Поєднання заправляється лимонним соком, оливковою олією, сіллю та перцем. 

Порцій4
Енергетична цінність424 ккал
Бiлки19.8 г
Жири36.2 г
Вуглеводи5.4 г
Health Score Середній рівень

Інгредiєнти для Соус

Вода ¼ стакани
Лимон, сік 3 ст. л.
Часник 1 зубчик
Сіль ¼ ч.л.

Інгредiєнти для основи

Цибуля ріпчаста ½ стакани
Петрушка свіжа ½ стакани
Мʼята 2 ст. л.
Сіль 1 ½ ч.л.
Часник 2 зубчики
Крес-салат 5 стаканів
Редиска 1 ½ стакани
Лимон, сік 1 ст. л.
Сіль ½ ч.л.

Приготування

Крок 1 - Соус

Змішайте всі інгредієнти в невеликій мисці. Відставте в сторону. 

Крок 2 - Піта

У середній мисці змішайте баранину, цибулю, петрушку, м'яту, заатар, олію, сіль, перець і часник. Добре перемішайте руками, щоб все з'єдналося. Розподіліть чверть баранячої суміші тонким шаром на внутрішній поверхні однієї половини лаваша (найкраще для цього підходять руки; розподіляйте до самого краю). Накрийте баранину другою половиною лаваша. Повторіть процес з рештою баранячого фаршу і рештою 3 піт.

Крок 3

Викладіть начинені піти на змащену олією решітку гриля. Накрийте кришкою і смажте на грилі, поки лаваші не підсмажаться, а м'ясо не пропечеться, 4-5 хвилин, перевертаючи один раз на половині часу приготування. Наріжте пластинками.

Крок 4 - Салат

Змішайте крес-салат і редис у великій мисці. Полийте олією та лимонним соком, посипте сіллю та перцем, обережно перемішайте, щоб все покрилося. Подавайте салат з пітами та соусом.