Картопляні пундики з курячою печінкою: рецепт по-домашньому смачний та затишний

Time to cook 40 хв готування Time to prepare 30 хв пiдготовки Portions 4 порцiї
Картопляні пундики з курячою печінкою: рецепт по-домашньому смачний та затишний klopotenko.com
Вони з картоплі, дещо схожі на пампухи, але в них є соковита начинка, яку варто з курячої печінки та обсмаженої цибулі.

Найкраще пундики смакуватимуть теплими, бо будуть хрусткими ззовні та ніжними в середині. При бажанні до них можете подати сметану або густий йогурт без підсолоджувачів, дрібно нарізати зелень петрушки, кропу та додати дрібку солі. Вийде неймовірна смакота. Якщо не маєте фритюрниці, то оберіть каструлю з товстим дном та високими стінками. Наливайте соняшникову олію не шкодуючи. Пундики мають вільно плавати у ємності. Якщо жиру буде мало, то після того, як опустите пундики в каструлю, температура олії впаде. Картопляне тісто почне вбирати її в себе, замість того, щоб швидко обсмажитися та утворити ззовні на пундику золотаву скоринку. Коли будете смажити, не накривайте посуд кришкою. Вологий конденсат на ній може обпекти руки, якщо почне капати у розпечену олію. Якщо будете помішувати пундики, робіть це обережно і лише через кілька хвилин після того, як покладете їх в олію.

Порцій4
Енергетична цінність2399 ккал
Бiлки21.2 г
Жири241.5 г
Вуглеводи34.9 г
Health Score Достатній рівень

Інгредiєнти для тіста

Цукор 1 щіпка
Сіль за смаком

Інгредiєнти для начинки

Сіль за смаком

Приготування

Крок 1

Візьміть 3 великі картоплини, добре помийте, очистьте щіткою від ґрунту, перекладіть в каструлю, залийте водою, посоліть та зваріть картоплю «в мундирі» до готовності. Потім викладіть із води в тарілку, залиште повністю охолоджуватися та очистьте від шкірки. Картоплю перекрутіть через м’ясорубку. Помийте 250 г курячої печінки, перекладіть в каструлю, налийте води, посоліть та варіть 10 хвилин. Потім трішки охолодіть та перекрутіть через м'ясорубку.  

Крок 2

Цибулю очистьте, наріжте дрібним кубиком та посмажте на пательні з 2 ст. л. соняшникової олії до її м'якості. Додайте на сковороду перекручену печінку. Все перемішайте, посоліть та поперчіть суміш до смаку. Додайте до ємності з картоплею 2 ст. л. борошна, 10 г пресованих дріжджів, одне яйце та дрібку цукру. Замісіть тісто, яке не липне до рук та на 1,5 години поставте його в холодильник, щоб воно піднялося. Вийміть тісто з холодильника. 

Крок 3

Почніть формувати пундики: спочатку зробіть з тіста невеличкі кульки, з них виліпіть кружальця, всередину покладіть начинку з печінки. Ретельно зліпіть краї тіста кожного пундика та зробіть з нього кульку. Налийте у фритюрницю чи каcтрулю з високими стінками 1 л соняшникової олії, добре розігрійте її. Дочекайтеся, поки олія не почне потріскувати й лише тоді опускайте по черзі пундики в ємність. 

Крок 4

Зменште вогонь і смажте далі на середньому вогні до золотистого кольору, щоб тісто добре пропеклося, а ззовні пундик не згорів. Виймайте кульки на тарілку з паперовим рушником, який одразу вбере всі залишки олії. Подавайте до столу за потреби з соусом.

Kартопляна запіканка з грибами: рецепт для сімейної вечері
Kартопляна запіканка з грибами: рецепт для сімейної вечері
Time to cook 40 хв
Картопляні гарніри
Вітамінний та ароматний. Суп із селери та цибулі-порею
Вітамінний та ароматний. Суп із селери та цибулі-порею
Time to cook 30 хв
В одному посуді (one pot)
Порційний: рецепт простого яворівського пирога
Порційний: рецепт простого яворівського пирога
Time to cook 30 хв
Пироги
Гуцульська печеня: рецепт курячого рагу з галушками, дерунами та підливою
Гуцульська печеня: рецепт курячого рагу з галушками, дерунами та підливою
Time to cook 1 год 30 хв
Страви з курки
Вареники з картоплею на парі: рецепт пухкого тіста на кефірі, яке підійде
Вареники з картоплею на парі: рецепт пухкого тіста на кефірі, яке підійде
Time to cook 20 хв
Вареники
Корисний та простий обід картопля з броколі тушкована у вершковому соусі
Корисний та простий обід картопля з броколі тушкована у вершковому соусі
Time to cook 35 хв
Картопля
Простий і проматний: гратен із картоплі з часником і чебрецем
Простий і проматний: гратен із картоплі з часником і чебрецем
Time to cook 1 год 15 хв
Картопля
Картопляний торт з сиром, цибулею та кропом - поживна закуска на щодень
Картопляний торт з сиром, цибулею та кропом - поживна закуска на щодень
Time to cook 30 хв
Українська
Ідеальна печена молода картопля: із хрумкою шкіркою та умамі-глазур’ю
Ідеальна печена молода картопля: із хрумкою шкіркою та умамі-глазур’ю
Time to cook 35 хв
Картопля
Деруни з хашбрауном: новий погляд на класичну страву
Деруни з хашбрауном: новий погляд на класичну страву
Time to cook 20 хв
Картопля