Картопляні пундики з курячою печінкою: рецепт по-домашньому смачний та затишний
Найкраще пундики смакуватимуть теплими, бо будуть хрусткими ззовні та ніжними в середині. При бажанні до них можете подати сметану або густий йогурт без підсолоджувачів, дрібно нарізати зелень петрушки, кропу та додати дрібку солі. Вийде неймовірна смакота. Якщо не маєте фритюрниці, то оберіть каструлю з товстим дном та високими стінками. Наливайте соняшникову олію не шкодуючи. Пундики мають вільно плавати у ємності. Якщо жиру буде мало, то після того, як опустите пундики в каструлю, температура олії впаде. Картопляне тісто почне вбирати її в себе, замість того, щоб швидко обсмажитися та утворити ззовні на пундику золотаву скоринку. Коли будете смажити, не накривайте посуд кришкою. Вологий конденсат на ній може обпекти руки, якщо почне капати у розпечену олію. Якщо будете помішувати пундики, робіть це обережно і лише через кілька хвилин після того, як покладете їх в олію.
Інгредiєнти для тіста
Інгредiєнти для начинки
Приготування
Візьміть 3 великі картоплини, добре помийте, очистьте щіткою від ґрунту, перекладіть в каструлю, залийте водою, посоліть та зваріть картоплю «в мундирі» до готовності. Потім викладіть із води в тарілку, залиште повністю охолоджуватися та очистьте від шкірки. Картоплю перекрутіть через м’ясорубку. Помийте 250 г курячої печінки, перекладіть в каструлю, налийте води, посоліть та варіть 10 хвилин. Потім трішки охолодіть та перекрутіть через м'ясорубку.
Цибулю очистьте, наріжте дрібним кубиком та посмажте на пательні з 2 ст. л. соняшникової олії до її м'якості. Додайте на сковороду перекручену печінку. Все перемішайте, посоліть та поперчіть суміш до смаку. Додайте до ємності з картоплею 2 ст. л. борошна, 10 г пресованих дріжджів, одне яйце та дрібку цукру. Замісіть тісто, яке не липне до рук та на 1,5 години поставте його в холодильник, щоб воно піднялося. Вийміть тісто з холодильника.
Почніть формувати пундики: спочатку зробіть з тіста невеличкі кульки, з них виліпіть кружальця, всередину покладіть начинку з печінки. Ретельно зліпіть краї тіста кожного пундика та зробіть з нього кульку. Налийте у фритюрницю чи каcтрулю з високими стінками 1 л соняшникової олії, добре розігрійте її. Дочекайтеся, поки олія не почне потріскувати й лише тоді опускайте по черзі пундики в ємність.
Зменште вогонь і смажте далі на середньому вогні до золотистого кольору, щоб тісто добре пропеклося, а ззовні пундик не згорів. Виймайте кульки на тарілку з паперовим рушником, який одразу вбере всі залишки олії. Подавайте до столу за потреби з соусом.