Ніжні млинці з карамелізованими яблуками
6 серпня, у день Преображення Господнього, віряни УГКЦ та ПЦУ відзначають Яблучний Спас. Пропонуємо приготувати до свята смаколики з яблуками. Існує просто безліч страв з яблуками. є багато як солодких, так і солоних рецептів, які під силу навіть новачкам на кухні. Як варіант — насмажте ніжних млинців з яблучною начинкою. Вони нагадають вам дитинство, подарують приємні емоції та гарний настрій. Готуються дуже просто, тож можна покликати дітей на допомогу — їм точно сподобається цей процес.
До речі, слово «млинець» (праслов. mlinъ) походить від дієслова melti («молоти») і означає корж із меленого борошна. В українській кухні млинці можуть готуватися з пшеничного, кукурудзяного чи гречаного борошна, а також з пшона або манки. Млинці зазвичай готують із прісного яєчного рідкого тіста на гарячій пательні, змащеній жиром. Начиняють їх домашнім сиром, варенням, грибами, м’ясом, ягодами, родзинками, відвареними крупами, риб’ячою ікрою тощо. Подають зі сметаною або як закуску. У Франції популярні млинці називають крепами.
Інгредiєнти:
Приготування
Збити яйця з 40 г цукру, додати молока, борошна, олії. Вимішати, щоб не було грудочок. Випекти тонкі млинці.
Яблука без шкірки і серцевини нарізати тонкою соломкою і обсмажити на вершковому маслі 2−3 хвилини. Додати мед і корицю, перемішати. Зняти з вогню і викласти на сито. Покласти на середину млинця та загорнути вільні краї, щоб виходили прямокутники. Смачного!