Пастиціо на одній сковороді: смачно, як у грецької мами

Time to cook 10 хв готування Time to prepare 30 хв пiдготовки Portions 6 порцiй
Ця вишукана і досить нескладна у приготуванні страва дещо нагадує лазанью. Та в основі пастиціо використовуються цільнозернові макарони, тому це спрощує процес і надає нового смаку.

Пастиціо — класична грецька запечена страва з макаронів, приготована з мʼясного фаршу та соусу бешамель. Ця версія має всі смаки та приємне відчуття класичної страви, але готується на одній сковороді, що забезпечує менше брудного посуду. У рецепті використовуються цільнозернові макарони, нежирне м’ясо та нежирні молочні продукти, тому страва досить корисна для здоров'я. 

Порцій6
Енергетична цінність430 ккал
Бiлки30.7 г
Жири19 г
Вуглеводи32.9 г
Health Score Достатній рівень

Приготування

Крок 1 - Готуємо овочі:

Розігрійте олію в глибокій сковороді з високими стінками на середньому рівні. Додайте цибулю і готуйте, часто помішуючи, поки вона не розм’якшиться і не підрум’яниться, 6-8 хвилин. 

Крок 2 - Готуємо м'ясо зі спеціями:

Додайте яловичину, часник, орегано, сіль, корицю та мускатний горіх; готуйте, часто помішуючи, поки м’ясо не підрум’яниться, 5-6 хвилин. Всипати борошно і варити, постійно помішуючи, 1 хвилину. Додайте молоко, бульйон і помідори та перемішайте дерев’яною ложкою, щоб послабити підсмажені шматочки з дна сковороди. Додайте вершковий сир і сир Пармезан і варіть, постійно помішуючи, поки сир не розплавиться. Дайте суміші повільно закипіти. 

Крок 3 - Готуємо макарони:

Додайте сирі макарони, переконавшись, що всі макарони занурені. Зменшіть вогонь до середнього і варіть, часто помішуючи, поки макарони не стануть м’якими, 9-11 хвилин. Посипте моцарелою; накрийте кришкою і зніміть з вогню. Дайте постояти, поки моцарела не розтане, приблизно 5 хвилин. Подавайте в гарячому вигляді.

NV Foodie
NV Foodie

Для більш корисного варіанту страви, використовуйте в рецепті знежирений сир і молоко.

Тушкована квасоля з томатами в одному посуді: вегетаріанська версія «Виходь за мене, курча»
Тушкована квасоля з томатами в одному посуді: вегетаріанська версія «Виходь за мене, курча»
Time to cook 25 хв
Гарніри з бобових
Рецепт ароматного рису з кропом та яєчнею в одній сковорідці
Рецепт ароматного рису з кропом та яєчнею в одній сковорідці
Time to cook 25 хв
Рисова каша
І до кави, і на подарунок. Мигдальне печиво-півмісяць в цукровій пудрі до Різдва
І до кави, і на подарунок. Мигдальне печиво-півмісяць в цукровій пудрі до Різдва
Time to cook 15 хв
Італійська
Безглютенові кекси з мигдального борошна - корисні солодощі для всієї родини
Безглютенові кекси з мигдального борошна - корисні солодощі для всієї родини
Time to cook 30 хв
Сніданки
Обід в італійському стилі: лазанья в одному деку за простим рецептом
Обід в італійському стилі: лазанья в одному деку за простим рецептом
Time to cook 40 хв
В одному посуді (one pot)
Рецепт вершкового овочевого супу з тортеліні
Рецепт вершкового овочевого супу з тортеліні
Time to cook 30 хв
В одному посуді (one pot)
Лимонна паста з орзо, спаржею та часниковими сухариками
Лимонна паста з орзо, спаржею та часниковими сухариками
Time to cook 20 хв
Паста, лапша, вареники
Рецепт овочевого карі: ідеальна вечеря після гучних святкувань
Рецепт овочевого карі: ідеальна вечеря після гучних святкувань
Time to cook 20 хв
Овочеві гарніри
Рецепт джамбалаї з рисом, ковбасками та куркою
Рецепт джамбалаї з рисом, ковбасками та куркою
Time to cook 25 хв
Рисова каша
Рецепт орзо з білою квасолею, шпинатом та в'яленими томатами в одній каструлі
Рецепт орзо з білою квасолею, шпинатом та в'яленими томатами в одній каструлі
Time to cook 15 хв
Запіканки з макаронів