Пастиціо на одній сковороді: смачно, як у грецької мами
Пастиціо — класична грецька запечена страва з макаронів, приготована з мʼясного фаршу та соусу бешамель. Ця версія має всі смаки та приємне відчуття класичної страви, але готується на одній сковороді, що забезпечує менше брудного посуду. У рецепті використовуються цільнозернові макарони, нежирне м’ясо та нежирні молочні продукти, тому страва досить корисна для здоров'я.
Інгредiєнти:
Приготування
Розігрійте олію в глибокій сковороді з високими стінками на середньому рівні. Додайте цибулю і готуйте, часто помішуючи, поки вона не розм’якшиться і не підрум’яниться, 6-8 хвилин.
Додайте яловичину, часник, орегано, сіль, корицю та мускатний горіх; готуйте, часто помішуючи, поки м’ясо не підрум’яниться, 5-6 хвилин. Всипати борошно і варити, постійно помішуючи, 1 хвилину. Додайте молоко, бульйон і помідори та перемішайте дерев’яною ложкою, щоб послабити підсмажені шматочки з дна сковороди. Додайте вершковий сир і сир Пармезан і варіть, постійно помішуючи, поки сир не розплавиться. Дайте суміші повільно закипіти.
Додайте сирі макарони, переконавшись, що всі макарони занурені. Зменшіть вогонь до середнього і варіть, часто помішуючи, поки макарони не стануть м’якими, 9-11 хвилин. Посипте моцарелою; накрийте кришкою і зніміть з вогню. Дайте постояти, поки моцарела не розтане, приблизно 5 хвилин. Подавайте в гарячому вигляді.