Пікаронес: рецепт габузових смажених пончиків з Перу
Пікаронес, або перуанські пончики, — це типовий перуанський десерт, який такий же смачний, як і американські пончики, але простіший у приготуванні. Це традиційний рецепт пікаронесів, які легко приготувати, і які спокусять вас з'їсти їх усі. У цьому рецепті використовується мускатний гарбуз, але ви також можете використовувати гарбуз звичайний (який є частиною сімейства гарбузових) і батат. Насправді, суміш усіх трьох — це хороший спосіб змінити смаки. Це не можна назвати легким рецептом, але з невеликою увагою та певною практикою ви зможете приготувати смачні десерти, які супроводжують будь-яку перуанську страву, особливо антикучос де корасон.
Інгредiєнти:
Приготування
Розчиніть цукор і дріжджі в теплій воді, використовуйте для цього невелику миску. У великій мисці змішайте кукурудзяне борошно, сіль, насіння анісу, 1 склянку борошна та пиво. Додайте дріжджову суміш і перемішайте. Додайте гарбуз або гарбузове пюре та 2 склянки борошна. Перемішайте, щоб утворилося м'яке тісто. Накрийте рушником і дайте суміші піднятися в теплому місці приблизно 2 години. Ви також можете дати суміші піднятися в холодильнику протягом 4-12 годин, якщо накрити її плівкою.
Додайте інгредієнти для сиропу в каструлю і доведіть до кипіння на середньому вогні. Зменште вогонь до низького і залиште кип'ятитися на повільному вогні, поки через 15 хвилин або близько того не утвориться густий сироп. Зніміть каструлю з вогню. Розігрійте олію у казанку. Столовою ложкою викладайте тісто в гарячу олію і смажте до хрусткої золотистої скоринки. Викладіть на паперові рушники, щоб стекла зайва олія. Подавайте гарячими з гарячим сиропом.