Пиріг з лососем, цибулею-пореєм та грибами: рецепт кіша без скоринки
Цей пиріг з лососем, шпинатом та грибами без скоринки дуже легко приготувати. Подавайте його на сніданок, обід або навіть вечерю з простим салатом. Без скоринки, цей киш швидко готується, а також не містить глютену.
Інгредiєнти:
Приготування
Розігрійте духовку до 180°С. Застеліть деко пергаментним папером. Покладіть 1 філе лосося на підготовлене деко. Збризніть 2 чайними ложками олії і випікайте, поки риба не буде легко розшаровуватися виделкою, від 10 до 15 хвилин, залежно від товщини філе. Дайте філе трохи охолонути, почистіть його виделкою.
Тим часом покладіть решту 1 столову ложку олії у велику сковороду; нагрійте на середньому вогні. Додайте ½ склянки цибулі-порею; готуйте, помішуючи, до легкого розм'якшення, приблизно 1 хвилину. Додайте 2 склянки грибів, 1 склянку шпинату і ¼ чайної ложки солі; перемішайте. Варіть, періодично помішуючи, поки овочі не стануть м'якими, а рідина, що виділилася з них, не випарується, від 5 до 8 хвилин. Відставте в сторону, щоб трохи охололо.
Додайте до овочів порізаний на шматочки варений лосось і перемішайте. Перекладіть у підготовлену форму для пирога і розподіліть рівним шаром. У великій мисці збийте 5 яєць, 1 склянку молока та ¼ чайної ложки солі. Залити яєчною сумішшю овочі. Посипте 1 столовою ложкою кропу. Випікайте, доки верх не стане золотисто-коричневим, а середина не зарум'яниться, 35-40 хвилин. Дайте постояти 10 хвилин перед тим, як нарізати. За бажанням прикрасьте лимонною цедрою.