Рецепт шоколадного торта без глютену і зайвих калорій
Цей солодкий десерт сподобається усім, а особливо тим, хто дбає про своє здоров'я. Приготуйте його на День святого Валентина і здивуйте кохану людину.
Такий торт із фініків і шоколаду на мигдалевому борошні — це чудовий варіант десерту для тих, хто дотримується правильного харчування. Він не містить рафінованого цукру та пшеничного борошна, проте виходить ніжним, насиченим і шоколадним.
Порцій6
Енергетична цінність597 ккал
Бiлки17.5 г
Жири36.3 г
Вуглеводи59.2 г
Health Score
Достатній рівень
Інгредiєнти:
Фінік
200 г
Вода
100 мл
Мандарини
1 шт.
Яйця курячі
6 шт.
Мед
100 г
Какао
30 г
Борошно мигдалеве
200 г
Сода харчова
5 г
Розпушувач
5 г
Шоколад
100 г
Вершки 33%
120 мл
Розмарин
за смаком
Шоколад чорний
за смаком
Приготування
Крок 1
Крок 2
Добре перемішати, добавити 200 г мигдального борошна, 5 г розпушувача, 5 г харчової соди. Натерти цедру мандарина, видушити з нього сік, збити 6 яєчних білків до пишної піни. Додати в тісто білки, вилити у форму для випікання, діаметром 18 см.
Крок 3
Випікати при температурі 180° C — 40 хвилин. Порубати 100 г шоколаду, змішати в каструлі з вершками і поставити на вогонь. Дати розтанути і вимішати до однорідної суміші. Полити торт цією помадкою і прикрасити розмарином і шматочками шоколаду, за бажанням. Смачного!