Борщ по-слобожанськи: рецепт на реберцях та з солодким перцем

Time to cook 40 хв готування Time to prepare 40 хв пiдготовки Portions 4 порцiї
Цей повний смаків борщ дійсно особливий завдяки насиченості томатів та перцю, спеціям та наваристому бульйону зі свинячих реберець.

Безперечно різноманіття рецептів борщу регіону Слобожанщини неможливо описати лиш одним рецептом. Проте ми ділимося одним з них. Головний секрет — наваристий бульйон на реберцях, який створить насичену основу для ароматного та густого борщу. За бажанням додавайте квасолю та регулюйте кількість спецій.

Порцій4
Енергетична цінність483 ккал
Бiлки24.8 г
Жири16 г
Вуглеводи61.9 г
Health Score Середній рівень

Приготування

Крок 1

Свинячі реберця покласти в каструлю з киплячою водою та довести до кипіння і проварити 1 хвилину. Викласти їх в каструлю, додати 2 літри холодної води. Потім покласти 1 ретельно промиту цибулину в лушпинні, адже вона надасть бульйону відповідний цегляний колір. Додати 1 очищену картоплину та моркву в каструлю та довести до кипіння. Варити бульйон треба на мінімальному вогні близько 80 хвилин.

Крок 2

Коли закипить бульйон, через 20 хвилин вийняти з нього картоплину і додати в нього 1 почищений і нарізаний буряк. Готувати бульйон 60 хвилин, буряк повинен виваритися, передавши бульйону яскравий колір. Зварену картоплину треба розім'яти та залити бульйоном. Тоді 1 цибулину почистити, нарізати кубиками та обсмажити на 30 грамах смальцю до прозорості.

Крок 3

Далі додати 1 очищену і натерту морквину та готувати на невеликому вогні ще 3-4 хвилини. Відлити 2/3 частини бульйону. У решту 1/3 частини суміші додати 15 грамів дрібно нарізаної петрушки і 35 грамів дрібно нарізаної зеленої цибулі. Перемішати та прогріти 1 хвилину.
Додати 1 очищену і натерту моркву.

Крок 4

Перекласти прогріту зелень в інший посуд. Покласти на сковорідку 2/3 відкладеної овочевої суміші і додати до неї 300 г натертих і протертих через сито помідорів. Додати 5 грамів солі та 7 грамів цукру. Потім підігріти суміш, помішуючи, 10-12 хвилин. Досвідчені господині кажуть, що в жодному разі не треба додавати ніякого додаткового буряка, а також лимонного соку, квасу, оцту, адже саме помідори додадуть борщу необхідний кислий смак.

Крок 5

Через 80 хвилин вийняти з каструлі цибулю та моркву, далі додати в каструлю 3 очищені та нарізані невеликими шматочками картоплини. Через 10 хвилин додати 250 грамів нарізаної капусти, 15 грамів солі і 1 очищений і нарізаний червоний болгарський перець. Готувати страву ще 10 хв.

Крок 6

Далі додати пом'яту картоплину. Готувати 2-3 хвилини. Вона надасть борщу особливої ​​шовковистої консистенції. Потім додати 3 очищені і дрібно нарізані зубчики часнику, перець горошком, лавровий лист, а також підготовлену зелень. Зняти з вогню і залишити під ледь відкритою кришкою на 20 хвилин.