Леках на міцному чаї: рецепт ароматного медівника від єврейської бабусі

Time to cook 45 хв готування Time to prepare 20 хв пiдготовки Portions 6 порцiй
Леках на міцному чаї: рецепт ароматного медівника від єврейської бабусі stockcake
2-4 жовтня євреї всього світу відзначатимуть одне з найбільших свят у році - Рош га-Шана. Пропонуємо потішити рідних на свято смачним медівником, який просто тане в роті.

Напередодні свята Рош-а-Шана пропонуємо підтримати традиції і спекти щось, що нагадує випічку єврейських бабусь. Як варіант, приготуйте найріднішим цей леках на міцному чаї. Для тих, хто не дотримується кашруту, релігійних постанов, рослинну олію в рецепті можна замінити на 100 г розтопленого вершкового масла плюс 50 г сметани. 

Порцій6
Енергетична цінність526 ккал
Бiлки7 г
Жири19.2 г
Вуглеводи82.7 г
Health Score Середній рівень

Інгредiєнти:

Мед ½ стакани
Цукор 150 г
Чай чорний ½ стакани
Мелена кориця 1 ч.л.
Ром 2 ст. л.
Родзинки ½ стакани

Приготування

Крок 1 - Запарюємо родзинки:

Для початку родзинки залити окропом на 15-20 хв. Воду злити, промокнути серветкою родзинки і залити 2 ложками рому. Нехай настоюється. 

Крок 2 - Запарюємо чай:

Тепер заваримо дуже міцний ароматний чай. Знадобиться 3 ч. л. чорного чаю, які необхідно залити пів склянкою окропу. Накрити тарілкою, нехай завариться й охолоне. 

Крок 3 - Замішуємо тісто:

Яйця збити з цукром. Додати мед, через сито влити чай, олію, соду, всі спеції і цедру, родзинки і поступово вводити просіяне борошно, акуратно перемішуючи. Тісто має вийти, як густа сметана. 

Крок 4 - Випікаємо пиріг:

Форму 20 см змастити олією і обсипати борошном. Або взяти силіконову чи картонну форму для англійського кекса, вилити тісто і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 45 хв, готовність перевіряти на суху шпажку. 

Крок 5 - Подаємо до столу:

Готовий, остиглий пиріг можна полити медом або силаном і злегка присипати підсмаженими волоськими горіхами, а можна просто посипати цукровою пудрою.