Леках на міцному чаї: рецепт ароматного медівника від єврейської бабусі
Напередодні свята Рош-а-Шана пропонуємо підтримати традиції і спекти щось, що нагадує випічку єврейських бабусь. Як варіант, приготуйте найріднішим цей леках на міцному чаї. Для тих, хто не дотримується кашруту, релігійних постанов, рослинну олію в рецепті можна замінити на 100 г розтопленого вершкового масла плюс 50 г сметани.
Інгредiєнти:
Приготування
Для початку родзинки залити окропом на 15-20 хв. Воду злити, промокнути серветкою родзинки і залити 2 ложками рому. Нехай настоюється.
Тепер заваримо дуже міцний ароматний чай. Знадобиться 3 ч. л. чорного чаю, які необхідно залити пів склянкою окропу. Накрити тарілкою, нехай завариться й охолоне.
Яйця збити з цукром. Додати мед, через сито влити чай, олію, соду, всі спеції і цедру, родзинки і поступово вводити просіяне борошно, акуратно перемішуючи. Тісто має вийти, як густа сметана.
Форму 20 см змастити олією і обсипати борошном. Або взяти силіконову чи картонну форму для англійського кекса, вилити тісто і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 45 хв, готовність перевіряти на суху шпажку.
Готовий, остиглий пиріг можна полити медом або силаном і злегка присипати підсмаженими волоськими горіхами, а можна просто посипати цукровою пудрою.