Рецепт курячих сердечок по-азійськи: бюджетно і швидко
Страви з субпродуктів кілька століть тому становили значну частину багатьох кулінарних довідників, потім стали вважатися «собачою радістю», негідною вишуканої вечері. Зараз вони знову з'являються в меню ресторанів. Курячі сердечка — це відносно бюджетний і недооцінений продукт, який можна дуже смачно приготувати. До слова, є величезна кількість способів приготувати яловиче, свиняче або серце птиці. Серця тушкують, грилюють, запікають, варять. Наприклад, в Андах протягом декількох тисячоліть їдять антікучос де Корасон. Цю страву готують зі шматочків яловичого серця, смаженого на шпажках. Серце попередньо маринують в соусі з червоного перцю. Качині серця можна їсти сирими. Досить промаринувати їх в соку цитрусових. Ще один спосіб смачно приготувати серце птиці — тривале варіння. Швидке обсмажування сердець птиці, хоч і допомагає зберегти смак продукту — не йде на користь текстурі.
Шеф-кухар, суперфіналіст шоу МастерШеф: Битва сезонів Влад Міцкевич радить робити їх в азійському стилі, додаючи чилі та соєвий соус. Рецепт потребує буквально 15 хвилин для приготування. Рецептом він поділився у своєму Instagram.
Інгредiєнти:
Приготування
Промийте серця, акуратно зачистіть їх (цей процес можна пропустити) та гарно просушіть. Обсмажте на сухій пательні кунжут до золотистого кольору. Дрібно наріжте чилі та часник.
Розігрійте пательню, додайте на неї олію та серця. Обсмажте пару хвилин, помішуючи, додайте чилі та половину часнику. Обсмажуйте разом ще пару хвилин.
Додайте на пательню до сердець цукор, постійно помішуючи, дочекайтеся, коли він розтане. Влийте соєвий соус і тушкуйте серця, поки соус не загусне. Додайте решту часнику та вимикайте вогонь через 1−2 хвилини.
Викладіть у тарілку серця, притрусіть їх кунжутом, дрібно-нарізаною зеленою цибулею та кількома шматочками чилі.