Рецепт курячих сердечок по-азійськи: бюджетно і швидко

Time to cook 15 хв готування Time to prepare 10 хв пiдготовки Portions 2 порцiї
Ця пікантна страва стане справжньою знахідкою, якщо плануєте бюджетну страву для великої компанії. Виходить смачно, пікантно та корисно.

Страви з субпродуктів кілька століть тому становили значну частину багатьох кулінарних довідників, потім стали вважатися «собачою радістю», негідною вишуканої вечері. Зараз вони знову з'являються в меню ресторанів. Курячі сердечка — це відносно бюджетний і недооцінений продукт, який можна дуже смачно приготувати. До слова, є величезна кількість способів приготувати яловиче, свиняче або серце птиці. Серця тушкують, грилюють, запікають, варять. Наприклад, в Андах протягом декількох тисячоліть їдять антікучос де Корасон. Цю страву готують зі шматочків яловичого серця, смаженого на шпажках. Серце попередньо маринують в соусі з червоного перцю. Качині серця можна їсти сирими. Досить промаринувати їх в соку цитрусових. Ще один спосіб смачно приготувати серце птиці — тривале варіння. Швидке обсмажування сердець птиці, хоч і допомагає зберегти смак продукту — не йде на користь текстурі.

Шеф-кухар, суперфіналіст шоу МастерШеф: Битва сезонів Влад Міцкевич радить робити їх в азійському стилі, додаючи чилі та соєвий соус. Рецепт потребує буквально 15 хвилин для приготування. Рецептом він поділився у своєму Instagram.

Порцій2
Енергетична цінність365 ккал
Бiлки27.4 г
Жири19.2 г
Вуглеводи20.9 г
Health Score Достатній рівень

Приготування

Крок 1

Промийте серця, акуратно зачистіть їх (цей процес можна пропустити) та гарно просушіть. Обсмажте на сухій пательні кунжут до золотистого кольору. Дрібно наріжте чилі та часник.

Крок 2

Розігрійте пательню, додайте на неї олію та серця. Обсмажте пару хвилин, помішуючи, додайте чилі та половину часнику. Обсмажуйте разом ще пару хвилин.

Крок 3

Додайте на пательню до сердець цукор, постійно помішуючи, дочекайтеся, коли він розтане. Влийте соєвий соус і тушкуйте серця, поки соус не загусне. Додайте решту часнику та вимикайте вогонь через 1−2 хвилини.

Крок 4

Викладіть у тарілку серця, притрусіть їх кунжутом, дрібно-нарізаною зеленою цибулею та кількома шматочками чилі.

Рецепт курячої печінки з карамелізованими яблуками: неймовірне поєднання
Рецепт курячої печінки з карамелізованими яблуками: неймовірне поєднання
Time to cook 10 хв
Страви з печінки
Печінкові «деруни» до святкового столу: простий і ситний рецепт закуски
Печінкові «деруни» до святкового столу: простий і ситний рецепт закуски
Time to cook 20 хв
Страви з печінки
Печінковий торт від шефа Володимира Ярославського - простий рецепт до особливого свята
Печінковий торт від шефа Володимира Ярославського - простий рецепт до особливого свята
Time to cook 30 хв
Курка
Рецепт салату Олів'є за переписом 1904 року
Рецепт салату Олів'є за переписом 1904 року
Time to cook 20 хв
Українська
Секрет смачних відбивних з курячих сердець: простий рецепт від фуд-блогерки
Секрет смачних відбивних з курячих сердець: простий рецепт від фуд-блогерки
Time to cook 15 хв
Страви з субпродуктів
Парфе з курячої печінки з карамелізованою айвою
Парфе з курячої печінки з карамелізованою айвою
Time to cook 1 год
Страви з печінки
Ідеальний гуляш із курячих сердець: незрівняно просто і смачно
Ідеальний гуляш із курячих сердець: незрівняно просто і смачно
Time to cook 20 хв
Страви з субпродуктів
"Брудний" рис: ароматна страва каджунської кухні в одному посуді (з м'ясом і печінкою)
"Брудний" рис: ароматна страва каджунської кухні в одному посуді (з м'ясом і печінкою)
Time to cook 35 хв
Рисова каша
Рецепт розсольника з субпродуктами та білими грибами
Рецепт розсольника з субпродуктами та білими грибами
Time to cook 45 хв
Супи
Рецепт курячої печінки з гранатом
Рецепт курячої печінки з гранатом
Time to cook 20 хв
Страви з печінки