Схожі на українські ламанці: рецепт зернових крекерів з яблучним чатні до сиру на святкову закуску
Цей яблучно-імбирний чатні — версія традиційного індійського мангового чатні. Він солодкий, гострий і пряний, а універсальні крекери не містять глютену, швидко і легко готуються і ідеально підходять для перекусів протягом усього року, а особливо для закусок на святковому столі. Крім того, ви можете поєднати ці два продукти для чудового подарунка в останню хвилину. Соус чатні можна приготувати за годину, а кілька легких горіхових крекерів з прянощами можна подарувати або залишити для себе.
А для того, аби зробити страву на український манір, довільно поламайте крекери, і подавайте зі сметаною чи маковою мачанкою до сметани. Можливо це нагадає вам традиційні ламанці, але більш здорової версії. Їжте таку закуску із улюбленим сиром, або крафтовим українським.
Інгредiєнти для крекерів
Інгредiєнти для чатні
Приготування
Яблука почистіть і видаліть серцевину, а потім натріть їх у миску на крупній тертці. Додайте лимонний сік, щоб запобігти окисленню, і відставте в сторону. Поставте каструлю з товстим дном на середній вогонь, додайте олію, потім насіння фенхелю та чорнушки і помішуйте менше хвилини - будьте обережні, щоб не спалити насіння. Додайте терте яблуко і всю рідину з нього, а також тертий імбир, цукор, сіль, оцет і всі спеції, добре перемішайте і варіть, часто помішуючи, щоб суміш не пригоріла, 20-30 хвилин, поки не зменшиться в об'ємі, не стане густою і глянцевою. Зніміть з вогню і дайте повністю охолонути.
Ложкою розкладіть чатні в стерилізовані банки і закупорте (бажано промаркувати банки). Використовуйте протягом місяця і зберігайте в холодильнику після відкриття.
Змішайте всі сухі інгредієнти у великій мисці, додайте оливкову олію та 175 мл води. Добре перемішайте суміш, накрийте кришкою і залиште на 10-15 хвилин.
Тим часом застеліть два дека жиронепроникним папером. Розділіть суміш для крекерів між двома деками, а потім покладіть ще один аркуш жиронепроникного паперу зверху на кожне з них. Руками обережно притисніть папір, щоб розподілити суміш якомога тонше і рівномірніше, майже до країв деко. Випікайте при 170°C (150°C вентилятор)/340F/газ 3½ протягом 30-35 хвилин, до рівномірного пропікання і хрусткої скоринки. Крекери будуть продовжувати хрустіти, коли охолонуть.
Після охолодження розламайте крекери на шматочки і зберігайте в герметичному контейнері до місяця. Або ж запакуйте їх у пакетики чи баночки, щоб приготувати для подарунків.