Святковий медовий пляцок з яблуками: вишукано і смачно

Time to cook 1 год готування Time to prepare 12 год пiдготовки Portions 12 порцiй
Святковий медовий пляцок з яблуками: вишукано і смачно stockcake
Цей святковий пляцок з яблуками виходить розкішним, та досить простий у приготуванні. Запашне медове пісочне тісто, багато яблучної начинки і ніжний заварний крем - це неймовірно смачне класичне поєднання.

Цей святковий пляцок з медовими пісочними коржами та ніжною яблучною начинкою від кондитерки, фуд-блогерки Лілії Цвіт - ідеальний вибір для особливих подій та родинних свят. За словами авторки рецепта, він не тільки вражає своїм виглядом – високий та гарний, – але й підкорює насиченим смаком меду та яблук. 

Порцій12
Енергетична цінність937 ккал
Бiлки11.7 г
Жири55.9 г
Вуглеводи112.9 г
Health Score Середній рівень

Інгредiєнти для тіста:

Мед 6 ст. л.

Інгредiєнти для зеленого яблучного шару:

Вода 150 мл

Інгредiєнти для жовтого яблучного шару:

Вода 150 г

Інгредiєнти для крему:

Молоко ½ л
Цукор 3 ст. л.

Інгредiєнти для глазурі:

Приготування

Крок 1 - Готуємо коржі:
цього до просіяного борошна додаємо цукрову пудру та соду і все добре перемішуємо та натираємо сюди вершкове масло. Далі руками перетираємо потерте масло із борошном до утворення крихти. Додаємо яйця, мед і замішуємо тісто. У результаті виходить ось таке еластичне тісто, яке потрібно розділити на чотири рівних частини. Далі кожну частину тіста розкачуємо на пергаменті на якому одразу і випікатимемо. Розмір одного коржа 25х35 см. Проколюємо виделкою, щоб корж не піддувався. 
Крок 2 - Випікаємо коржі:
Випікаємо при температурі 180° приблизно 15-20 хвилин. Так само готуємо і інші коржі.
Крок 3 - Готуємо зелений шар начинки:
Для яблучної начинки потрібні натерті яблука. Викладаємо їх на велику сковороду, додаємо трішки води і тушкуємо, щоб маса розварилася, яблука стали м'якими. Готові тушковані фрукти розділяємо на дві рівних частини. Далі до однієї додаємо воду, доводимо до кипіння. Всипаємо сюди одне зелене желе (зі смаком ківі) і перемішуємо, щоб воно розчинилося. Залишаємо охолоджуватись до кімнатної температури. Коли маса трішки охолоне і стане густішою, викладаємо її на корж і зверху прикриваємо наступним коржем та відправляємо це все охолоджуватись, щоб желе добре застигло.
Крок 4 - Готуємо жовтий шар начинки:
Так само готуємо і другу половину яблук. Тільки уже тут додаємо інший смак желе, наприклад, апельсинове чи персикове (помаранчевого кольору). Цю яблучну масу викладаємо на ще один корж. Зверху прикриваємо наступним коржем. 
Крок 5 - Готуємо крем:

Для цього молоко ділимо на дві рівні частини. Одну з'єднуємо з цукром у сотейнику і відправляємо нагріватися. До іншої додаємо пудинг та крохмаль і ретельно перемішуємо. Молоко із пудингом вливаємо до того, яке ми відправляли нагріватися, постійно помішуємо і продовжуємо варити, доки маса не почне густішати. Охолоджуємо до кімнатної температури. Тоді в окремій мисці збиваємо м'яке масло. Поступово додаємо охолоджену заварну масу. В результаті має вийти крем.

Крок 6 - Перемащуємо пляцок:

Його викладаємо на корж із яблучною масою і зверху накриваємо ще одним. кремом. Накриваємо харчовою плівкою і відправляємо у холодильник просочуватись щонайменше на 12 шоколадною глазурю і прикрашаємо за бажанням.

Рецепт лимонно-яблучного пирога
Рецепт лимонно-яблучного пирога
Time to cook 40 хв
Яблучні пироги і пляцки
Рецепт пляцка з яблуками Слава переможцям: фаворит національного конкурсу
Рецепт пляцка з яблуками Слава переможцям: фаворит національного конкурсу
Time to cook 30 хв
Пироги
Випічка з обличчям: рецепт пирогів з яблуками до Геловіну у формі вирізаних облич
Випічка з обличчям: рецепт пирогів з яблуками до Геловіну у формі вирізаних облич
Time to cook 30 хв
Випічка
Яблучна шарлотка до чаю: хіт цієї осені
Яблучна шарлотка до чаю: хіт цієї осені
Time to cook 30 хв
Яблучні пироги і пляцки
Запашна випічка з сезонними інгредієнтами. Яблучний пиріг з листкового тіста та сиру чедер
Запашна випічка з сезонними інгредієнтами. Яблучний пиріг з листкового тіста та сиру чедер
Time to cook 1 год
Випічка
Яблучний пай: рецепт пирога за простим рецептом з 1920-х
Яблучний пай: рецепт пирога за простим рецептом з 1920-х
Time to cook 45 хв
Яблучні пироги і пляцки
Яблучний пиріг з крихтою: aльтернатива медівника для Рош га-Шана
Яблучний пиріг з крихтою: aльтернатива медівника для Рош га-Шана
Time to cook 45 хв
Яблучні пироги і пляцки
До Маковія: хліб-равлик з маком, фісташками та яблуками від української кулінарки
До Маковія: хліб-равлик з маком, фісташками та яблуками від української кулінарки
Time to cook 1 год 20 хв
Пироги
Можна приготувати без світла. Яблучний пиріг в сковороді
Можна приготувати без світла. Яблучний пиріг в сковороді
Time to cook 1 год
День матері
Апельтарт: рецепт яблучного пирога, який здивує смаком і пряністю
Апельтарт: рецепт яблучного пирога, який здивує смаком і пряністю
Time to cook 2 год 30 хв
Пироги