Святковий медовий пляцок з яблуками: вишукано і смачно
Цей святковий пляцок з медовими пісочними коржами та ніжною яблучною начинкою від кондитерки, фуд-блогерки Лілії Цвіт - ідеальний вибір для особливих подій та родинних свят. За словами авторки рецепта, він не тільки вражає своїм виглядом – високий та гарний, – але й підкорює насиченим смаком меду та яблук.
Інгредiєнти для тіста:
Приготування
Для цього молоко ділимо на дві рівні частини. Одну з'єднуємо з цукром у сотейнику і відправляємо нагріватися. До іншої додаємо пудинг та крохмаль і ретельно перемішуємо. Молоко із пудингом вливаємо до того, яке ми відправляли нагріватися, постійно помішуємо і продовжуємо варити, доки маса не почне густішати. Охолоджуємо до кімнатної температури. Тоді в окремій мисці збиваємо м'яке масло. Поступово додаємо охолоджену заварну масу. В результаті має вийти крем.
Його викладаємо на корж із яблучною масою і зверху накриваємо ще одним. кремом. Накриваємо харчовою плівкою і відправляємо у холодильник просочуватись щонайменше на 12 шоколадною глазурю і прикрашаємо за бажанням.