Можна приготувати без світла. Яблучний пиріг в сковороді

Time to cook 1 год готування Time to prepare 30 хв пiдготовки Portions 6 порцiй
Можна приготувати без світла. Яблучний пиріг в сковороді freepik/freepik
Побалуйте себе простим у приготуванні десертом - для цього навіть не потрібно вмикати духовку.

Відключення світла не стануть на заваді, якщо ви хочете побалувати себе смачненьким. Просто скористайтеся цим рецептом яблучного пирога в сковороді та приготуйте десерт навіть без увімкнення духовки. Тісто досить просто готувати - змішайте всі інгредієнти, розбийте вінчиком грудочки та залийте карамелізовані яблука. Залиште сковороду з пирогом на невеликому вогні під кришкою, і ароматна осіння страва буде готовою вже за 40 хвилин.

Порцій6
Енергетична цінність294 ккал
Бiлки5.5 г
Жири12 г
Вуглеводи43.3 г
Health Score Середній рівень

Інгредiєнти для тіста

Молоко 3 ст. л.
Лимон, цедра за смаком
Цукор 40 г

Інгредiєнти для начинки

Яблуко 2 шт.
Кориця ½ ч.л.
Цукор 40 г

Приготування

Крок 1

Добре вимийте яблука, очистіть від шкірки та серцевини, наріжте невеликими скибочками. Посипте корицею.

Крок 2

Розтопіть в сковороді вершкове масло, влийте сік лимона, додайте цукор та перемішайте. покладіть в сковороду яблука та тушкуйте на маленькому вогні до появи аромату.

Крок 3

Щоб приготувати тісто, вбийте в миску яйця, додайте цедру, цукор і всі рідкі складники. Збийте міксером до однорідності, додайте змішане з розпушувачем борошно, манну крупу та перемішайте віночком, розбиваючи грудочки. 

Крок 4

Залийте тістом карамелізовані яблука. Накрийте кришкою та готуйте 35-40 хвилин. Готовий пиріг обережно вийміть зі сковороди та охолодіть. Подавайте зі сметаною чи джемом.