Яблучний пиріг з крихтою: aльтернатива медівника для Рош га-Шана

Time to cook 45 хв готування Time to prepare 15 хв пiдготовки Portions 12 порцiй
Яблучний пиріг з крихтою: aльтернатива медівника для Рош га-Шана stockcake
Якщо ви хочете почастувати рідних смачним пирогом на єврейський Новий рік, але по певних причинах вони не їдять або не люблять традиційний медівник, то цей пляцок буде чудової заміною.

2-4 жовтня євреї всього світу святкуватимуть одне з найбільших свят в році - Рош га-Шана. Пропонуємо спекти до урочистої події смачний, простий і надзвичайно смачний яблучний пиріг з крихтою.

Порцій12
Енергетична цінність527 ккал
Бiлки6.2 г
Жири29 г
Вуглеводи61 г
Health Score Достатній рівень

Інгредiєнти для пирога:

Цукор 1 стакан
Оливкова олія 1 стакан
Молоко 2,5% 1 стакан
Кориця 1 ч.л.

Інгредiєнти для крихти:

Кориця 1 ч.л.
Оливкова олія ½ стакани

Приготування

Крок 1 - Готуємо тісто:

Розігріти духовку до 180 градусів С. У мисці змішати всі інгредієнти для тіста. Вилити у дуже добре змащену олією форму.

Крок 2 - Готуємо крихту:

В окремій мисці змішати інгредієнти для крихти. Ви хочете, щоб вона мала консистенцію мокрого піску, тому якщо вона суха, просто додайте ще трохи олії. Посипаємо яблучну крихту зверху на тісто.

Крок 3 - Печемо пиріг:

Випікайте 40-45 хвилин.

NV Foodie
NV Foodie

Для більш корисної або ж веганської альтернативи, замініть коров'яче молоко мигдальним.