Яблучний пиріг з крихтою: aльтернатива медівника для Рош га-Шана
Якщо ви хочете почастувати рідних смачним пирогом на єврейський Новий рік, але по певних причинах вони не їдять або не люблять традиційний медівник, то цей пляцок буде чудової заміною.
2-4 жовтня євреї всього світу святкуватимуть одне з найбільших свят в році - Рош га-Шана. Пропонуємо спекти до урочистої події смачний, простий і надзвичайно смачний яблучний пиріг з крихтою.
Порцій12
Енергетична цінність527 ккал
Бiлки6.2 г
Жири29 г
Вуглеводи61 г
Health Score
Достатній рівень
Інгредiєнти для пирога:
Яйця курячі
2 шт.
Цукор
1 стакан
Оливкова олія
1 стакан
Молоко 2,5%
1 стакан
Борошно пшеничне
3 стакани
Розпушувач
3 ч.л.
Кориця
1 ч.л.
Інгредiєнти для крихти:
Борошно пшеничне
1 стакан
Коричневий тростинний цукор
½ стакани
Кориця
1 ч.л.
Оливкова олія
½ стакани
Яблуко голден
1 шт.
Приготування
Крок 1 - Готуємо тісто:
Розігріти духовку до 180 градусів С. У мисці змішати всі інгредієнти для тіста. Вилити у дуже добре змащену олією форму.
Крок 2 - Готуємо крихту:
В окремій мисці змішати інгредієнти для крихти. Ви хочете, щоб вона мала консистенцію мокрого піску, тому якщо вона суха, просто додайте ще трохи олії. Посипаємо яблучну крихту зверху на тісто.
Крок 3 - Печемо пиріг:
Випікайте 40-45 хвилин.