Все в одному: рецепт салату із сочевиці зі смаженим буряком та часником конфі
Не обмежуйтеся просто вареним буряком чи магазинним з вакуумної упаковки — спробуйте засмажений у духовці буряк. Сирий коренеплід варто брати не надто великого розміру, тому що він готується трохи довше, від 45 до 55 хвилин, залежно від розміру. Але воно того варте. Соус готується з консервованим часником конфі. Для заправки можете взяти несолоний соєвий соус або стільки ж соусу тамарі.
Виходить супер корисний та цікавий салат, який наповнює рослинним білком, клітковиною та просто смаком. Поєднання солодко-пряно-солоного вам точно буде до вподоби.
Інгредiєнти для салату
Інгредiєнти для соусу
Приготування
З буряка знімаємо шкірку за допомогою чистки та промиваємо під водою. Розріжте на четвертинки та покладіть у тарілку.
Візьміть гарну головку часнику і покладіть її на квадрат паперу для випічки. Відріжте лише верхню частину головки, збризніть її щедрою кількістю оливкової олії, посипте сіллю і загорніть головку в папір; покладіть у тарілку.
Посоліть буряк, додайте перець, соєвий соус, бальзамічний оцет, оливкову олію, орегано і копчену паприку, добре перемішайте і поставте в духовку на 45-50 хвилин, перемішавши один раз в середині приготування. Через 45 хвилин проткніть буряк кінчиком ножа, щоб переконатися, що він повністю приготувався.
Поки буряк запікається в духовці, відваріть сочевицю «аль денте», потім промийте її під холодною водою і відставте вбік.
У салатник покладіть дрібно нарізану червону цибулю, подрібнену петрушку, сочевицю, теплий або холодний буряк, руколу та пармезан.
Щоб приготувати соус, просто видавіть головку часнику над невеликою мискою - не втрачайте жодної крихти! Додайте до заправки всі інші інгредієнти, перемішайте, натискаючи, щоб розчавити зубчики часнику - нічого страшного, якщо залишиться кілька шматочків. Полийте заправкою салат і добре перемішайте перед подачею.