Все в одному: рецепт салату із сочевиці зі смаженим буряком та часником конфі

Time to cook 10 хв готування Time to prepare 50 хв пiдготовки Portions 4 порцiї
Все в одному: рецепт салату із сочевиці зі смаженим буряком та часником конфі Inst @mesbrouillonsdecuisine
На перший погляд, що може бути простішим ніж гречка з буряком та часником? Але для французів це вишуканий салат, для приготування якого потрібно володіти навіть особливими кулінарними техніками. Наприклад буряк ми тут не варимо, а печемо.

Не обмежуйтеся просто вареним буряком чи магазинним з вакуумної упаковки — спробуйте засмажений у духовці буряк. Сирий коренеплід варто брати не надто великого розміру, тому що він готується трохи довше, від 45 до 55 хвилин, залежно від розміру. Але воно того варте. Соус готується з консервованим часником конфі. Для заправки можете взяти несолоний соєвий соус або стільки ж соусу тамарі.

Виходить супер корисний та цікавий салат, який наповнює рослинним білком, клітковиною та просто смаком. Поєднання солодко-пряно-солоного вам точно буде до вподоби. 

Порцій4
Енергетична цінність371 ккал
Бiлки14.3 г
Жири21.4 г
Вуглеводи33.4 г
Health Score Достатній рівень

Інгредiєнти для салату

Буряк 5 шт.
Часник 1 головка
Сіль за смаком
Чорний перець за смаком
Соус соєвий 2 ст. л.
Копчена паприка за смаком
Рукола 75 г

Інгредiєнти для соусу

Часник 1 головка
Мед 1 ст. л.
Гірчиця 1 ст. л.
Вода 2 ст. л.
Сіль за смаком
Чорний перець за смаком

Приготування

Крок 1

З буряка знімаємо шкірку за допомогою чистки та промиваємо під водою. Розріжте на четвертинки та покладіть у тарілку. Візьміть гарну головку часнику і покладіть її на квадрат паперу для випічки. Відріжте лише верхню частину головки, збризніть її щедрою кількістю оливкової олії, посипте сіллю і загорніть головку в папір; покладіть у тарілку.

Крок 2

Посоліть буряк, додайте перець, соєвий соус, бальзамічний оцет, оливкову олію, орегано і копчену паприку, добре перемішайте і поставте в духовку на 45-50 хвилин, перемішавши один раз в середині приготування. Через 45 хвилин проткніть буряк кінчиком ножа, щоб переконатися, що він повністю приготувався.

Крок 3

Поки буряк запікається в духовці, відваріть сочевицю «аль денте», потім промийте її під холодною водою і відставте вбік. У салатник покладіть дрібно нарізану червону цибулю, подрібнену петрушку, сочевицю, теплий або холодний буряк, руколу та пармезан.

Крок 4

Щоб приготувати соус, просто видавіть головку часнику над невеликою мискою - не втрачайте жодної крихти! Додайте до заправки всі інші інгредієнти, перемішайте, натискаючи, щоб розчавити зубчики часнику - нічого страшного, якщо залишиться кілька шматочків. Полийте заправкою салат і добре перемішайте перед подачею.