На перекус. Прості вівсяні батончики з бананом

Time to cook 15 хв готування Time to prepare 15 хв пiдготовки Portions 9 порцiй
На перекус. Прості вівсяні батончики з бананом freepik/azerbaijan_stockers
Швидкі та прості безглютенові бананово-вівсяні батончики, підсолоджені фініками, посипані волоськими горіхами та покриті глазур’ю з меду.

Банани - дивовижний фрукт. Самі по собі вони можуть перетворитися на вершкове, смачне морозиво, а з’їдені окремо – це ситна закуска. Але вони також творять чудеса з хлібобулочними виробами: банани замінюють цукор, яйця та жир у цих дивовижних жувальних, смачних батончиках. Ці батончики не містять цукру. За цим рецептом ви можете приготувати безглютенові бананово-вівсяні батончики, підсолоджені фініками, посипані волоськими горіхами та оброблені глазур’ю з медового йогурту. Ці батончики чудово підходять для сніданку, перекусів після школи та десертів.

Тут є кілька інгредієнтів, як-от ваніль і мускатний горіх, які додають трохи додаткового виміру, але основний рецепт складається лише з чотирьох інгредієнтів: бананів, вівса, фініків і подрібнених горіхів. Банани тримають усе разом, а фініки надають трохи жувальної солодкості. Рецепт досить адаптивний: якщо ви хочете трохи більше солодкого, можете додати жменю шоколадної стружки, подрібнений кокос або родзинки.

Батончики можна зберігати в герметичному контейнері до 5 днів. Якщо глазуровані, зберігайте їх у холодильнику; в іншому випадку при кімнатній температурі.

Порцій9
Енергетична цінність156 ккал
Бiлки4 г
Жири3.7 г
Вуглеводи29.3 г
Health Score Достатній рівень

Інгредiєнти для основи

Банан 240 г
Екстракт ванілі 5 г
Фінік 40 г
Сіль за смаком
Мускатний горіх за смаком

Інгредiєнти для глазурі

Грецький йогурт 60 г
Мед 15 г
Молоко 10 г

Приготування

Крок 1

Поставте решітку в середині духовки та нагрійте її до 175 градусів. Злегка покрийте квадратну форму для випікання вершковим маслом.

Крок 2

Очистіть банани від шкірки та розімніть їхню м’якоть у середній мисці. Банани повинні бути практично рідкими. Додайте ваніль, якщо використовуєте. Додайте пластівці і перемішайте. Додайте фініки, горіхи та сіль.

Крок 3

Перекладіть у форму для запікання і викладіть рівним шаром. За бажанням зверху злегка посипте мускатним горіхом або корицею. Випікайте приблизно 30 хвилин. Поставте форму для випікання на решітку для охолодження.

Крок 4

Тим часом, якщо ви готуєте глазур, змішайте йогурт, мед, цукрову пудру та молоко в маленькій мисці. Коли корж охолоне, розріжте на 9 квадратів. Полийте кожен квадрат глазур’ю та насолоджуйтесь.