На перекус. Прості вівсяні батончики з бананом
Банани - дивовижний фрукт. Самі по собі вони можуть перетворитися на вершкове, смачне морозиво, а з’їдені окремо – це ситна закуска. Але вони також творять чудеса з хлібобулочними виробами: банани замінюють цукор, яйця та жир у цих дивовижних жувальних, смачних батончиках. Ці батончики не містять цукру. За цим рецептом ви можете приготувати безглютенові бананово-вівсяні батончики, підсолоджені фініками, посипані волоськими горіхами та оброблені глазур’ю з медового йогурту. Ці батончики чудово підходять для сніданку, перекусів після школи та десертів.
Тут є кілька інгредієнтів, як-от ваніль і мускатний горіх, які додають трохи додаткового виміру, але основний рецепт складається лише з чотирьох інгредієнтів: бананів, вівса, фініків і подрібнених горіхів. Банани тримають усе разом, а фініки надають трохи жувальної солодкості. Рецепт досить адаптивний: якщо ви хочете трохи більше солодкого, можете додати жменю шоколадної стружки, подрібнений кокос або родзинки.
Батончики можна зберігати в герметичному контейнері до 5 днів. Якщо глазуровані, зберігайте їх у холодильнику; в іншому випадку при кімнатній температурі.
Інгредiєнти для основи
Приготування
Поставте решітку в середині духовки та нагрійте її до 175 градусів. Злегка покрийте квадратну форму для випікання вершковим маслом.
Очистіть банани від шкірки та розімніть їхню м’якоть у середній мисці. Банани повинні бути практично рідкими. Додайте ваніль, якщо використовуєте. Додайте пластівці і перемішайте. Додайте фініки, горіхи та сіль.
Перекладіть у форму для запікання і викладіть рівним шаром. За бажанням зверху злегка посипте мускатним горіхом або корицею. Випікайте приблизно 30 хвилин. Поставте форму для випікання на решітку для охолодження.
Тим часом, якщо ви готуєте глазур, змішайте йогурт, мед, цукрову пудру та молоко в маленькій мисці. Коли корж охолоне, розріжте на 9 квадратів. Полийте кожен квадрат глазур’ю та насолоджуйтесь.