Гарбузово-яблучний пампух з гарбузовим бісквітом від шефа Тараса Шевченка
"Це десерт, який відображає смак української осені. Гарбуз та соковиті яблука перетворилися на солодкий бісквіт з ароматом кориці. Натхнений дитячими спогадами про українські городи, солодкий бісквіт – ностальгія за осінніми барвами", - каже Тарас Шнвченко.
Десерт багатокомпонентрий, але такий яскравий і самобутній, що його захочеться повторити. Не хвилюйтеся, що у списку багато інгредієнтів - усі їх можна придбати в магазинах або інтернеті.
Інгредiєнти для компресованих яблук
Інгредiєнти для бісквіта
Інгредiєнти для гарбузового мусу
Інгредiєнти для велюру для мінігарбузів
Інгредiєнти для землі світлого кольору
Інгредiєнти для землі темного кольору
Приготування
Для компресованих яблук очистіть їх від шкірки та серцевини. За допомогою нуазетної ложки наріжте 20 кульок діаметром 2 см. У мисці ретельно перемішайте решту інгредієнтів і додайте в маринад яблучні кульки і маринуйте їх протягом 24 годин.
Процідіть яблука-кульки від маринаду. Обсушіть кухонним
паперовим рушником. Занурте яблучні кульки в білий шоколад з барвником, щоб
імітувати мініяблука, і поставте в холодильник до потреби.
Для гарбузового пюре розігрійте духовку до температури 200°C. Помийте та очистіть гарбуз, розріжте навпіл, видаліть насіння, шкірку, поріжте на кубики, скропіть оливковою олією. Застеліть деко пергаментом, викладіть на нього кубики гарбуза, запікайте протягом 45 хвилин. Перебийте блендером до стану пюре.
Для гарбузового бісквіта розігрійте духовку до температури 180°C. Збийте яйця з цукром, додайте борошно, розпушувач, гарбузове пюре та масло, перемішайте. Викладіть пергамент на деко, на пергамент викладіть тісто для бісквіту. Випікайте до золотистої скоринки. Готовність можна перевіряти за допомогою зубочистки. Дайте охолонути, виріжте кола по розміру силіконових форм у вигляді гарбуза.
Для гарбузового мусу листи желатину замочіть у воді. Вершки збийте з цукром до гострих піків. Відіжміть зайву воду з желатину. За допомогою блендера змішайте гарбузове пюре з маскарпоне, шоколадом, желатином і збитими вершками.
Для велюру для мінігарбузів розтопіть шоколад і масло какао на водяній бані, додайте кандурин і ретельно перемішайте. Перелийте в кулінарний пульверизатор.
Збірка мінігарбузів: у силіконові форми у вигляді гарбуза на дно викладаємо гарбузовий бісквіт, наповнюємо до верху форму гарбузовим мусом. Ставимо у холодильник. Після того як мінігарбузи застигли, фарбуємо їх за допомогою кухонного пульверизатора білим шоколадом із золотим кандурином - велюром.
Для меренги яєчні білки збийте за допомогою міксера до гострих піків. Цукор змішайте з водою і нагрійте до температури 121°C. Безперервно збиваючи масу міксером, влийте у збиті білки.
Для землі світлого кольору розігрійте духовку до температури 170°C. Помістіть борошно та цукор у велику миску та добре перемішайте. Взявши кілька кубиків вершкового масла за раз, втирайте в борошно і цукор, поки суміш не стане схожою на крихти, випікайте до золотистого кольору, періодично помішуючи. Ті ж кроки повторіть для землі темного кольору, але додайте какао.
Викладіть меренгу на тарілку для подачі. Посипте зверху двома видами землі (крихтами). На крихти викладіть гарбузи, компресовані мініяблука. Прикрасьте ягодами лохини та бебі-листочками соняха.